Meny

Solberg og Vedum øverst på statsministermåling

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg (H) under partilederdebatten under Arendalsuka i august fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) er den store vinneren i Dagbladets statsministermåling. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum får andreplassen.

Solberg får 69 prosent oppslutning i Dagbladets måling som er gjennomført av InFact. Solberg sier det er svært hyggelig at så mange synes hun gjør en god jobb.

– Det viktigste for meg er å gjøre en god jobb for landet, uavhengig av om folk stemmer på meg eller andre, fortsetter hun.

Vedum vinner 57 prosent av de spurte, foran Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre som får 52 prosent oppslutning. Alle de tre øverste lederne gjør det bedre i denne målingen enn forrige måling i februar.

KrFs Knut Arild Hareide går derimot tilbake med 4 prosentpoeng til 40 prosent av stemmene. Frp-leder Siv Jensen går tilbake 2 prosentpoeng til 38 prosent. SV holder seg på 23 prosent, det samme tallet som i forrige måling. MDGs Rasmus Hansson får 19 prosent. Målingens største fall får Venstres Trine Skei Grande med et fall på 9 prosentpoeng til 21 prosent.

– Vi har merket oss at det er en jevn strøm med hatkampanjer mot meg. Det er ikke overraskende om det også påvirker folk, sier Grande om bakgrunnen til den lave oppslutningen.

(©NTB)

Populært