Meny

Ny utsettelse av Norwegians bestilte fly

Norwegian har bestilt 100 fly av typen Boeing 737 Max. Foto: Elaine Thompson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyprodusenten Boeing har igjen utsatt leveringen av Norwegians 737 Max-fly, som var ventet å være klare i slutten av mai. Nå er den utsatt til juni.

– Boeing har informert oss om at leveringen av våre første 737 Max er utsatt til slutten av juni, sier en talsmann for Norwegian til nettstedet Flight Global.

I midten av mai meldte Boeing at de hadde innstilt testflygingene av sitt 737 Max-fly på grunn av en mulig feil i en viktig del i motoren. Boeing og motor-produsenten CFM opplyste den gang til Reuters at de ikke visste hvor lenge problemet vil vedvare.

Norwegian skulle etter planen starte fire utenlandsflyginger med denne flytypen i midten av juni. Ifølge selskapet vil de bytte om til denne typen når de mottar den, men ifølge nettstedet vil de ikke oppgi eksakt når.

Norwegian har totalt 100 kjøpsopsjoner på flytypen, som betegnes som neste generasjons kort- og mellomdistansefly. Flyselskapet har planer om å sette 737 Max-flyene i trafikk på ruter mellom Europa og mindre byer i USA.

Den nye flytypen er konstruert for å ha lavere drivstofforbruk enn forgjengeren.

(©NTB)

Populært