Meny

Carl I. Hagen: – Jeg gir full støtte til Trump

KLIMA: Frp-politiker Carl I. Hagen gir sin støtte til Donald Trump etter at han trakk USA ut av parisavtalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-nestoren mener Donald Trump snakker sant om at CO2-utslipp ikke har nevneverdig betydning for klimaet.

Som ventet kunngjorde USAs president Donald Trump at han trekker USA fra Parisavtalen.

Det har fått mange klima-eksperter og verdensledere til å reagere.

Her hjemme får han imidlertid full støtte av Frp-politiker Carl I. Hagen.

– Endelig en fornuftig og kritisk mann som tenker logisk og kritisk overfor de moderne skreddere og vevere som lurer Keiseren til å tro at det er flotte klær når det bare er luft. Trump sier sannheten at CO2 har ingen nevneverdig betydning for klimaet med sine 0,04% av atmosfæren, skriver Hagen i et innlegg på Facebook.

Les også: Kina tar global ledelse i grønn teknologisatsing, med boom i arbeidsplasser og lønnsomhet

– Lurt trill rundt

Hagen, som tidligere har hevdet at klimaendringene ikke er menneskeskapte, legger ikke skjul på at han likte Trumps tale da det ble klart at USA trekker seg fra klimaavtalen.

– Jeg gir full støtte til Trump. De europeiske ledere har lagt egen logisk tenkning helt bort og er lurt trill rundt av de som lever av hysteriet, som gjengen i CICERO og Bjerknessenteret, skriver han.

Og fortsetter:

– Hadde det kommet en klar erklæring om at CO2-utslipp ikke har noen nevneverdig betydning for klimautviklingen ville en mengde mennesker mistet sin inntekt fordi det de driver med er totalt unødvendig, skriver han.

Statsminister Erna Solberg er en av de som er svært skuffet over at USA trekker seg fra Parisavtalen, men sier Norge vil fortsette samarbeidet med uforminsket kraft.

VIDEO: Schwarzenegger uenig med Hagen. Har en klar melding til Trump.

– Bør passe seg

– Trist at Erna er lurt trill rundt. For ikke å snakke om vår såkalte "klimaminister", som om Norge med 6 mill mennesker, av rundt 7000 millioner, har noen som helst betydning for det som påstås å være et globalt problem, skriver Hagen om den norske innsatsen mot klimautfordringene.

Professor Frank Aarebrot, som følger utviklingen i USA tett, sier følgende om Hagens utspill:

– Det som blir helt feil av både Trump og Hagen, er å benekte at klima ikke er et menneskeskapt problem, slik tusenvis av fagpersoner har konkludert, sier han til Nettavisen.

Aarebrot mener Frp-nestoren må passe seg.

– Hagen har åpenbart et markeringsbehov, men jeg tror han undervurderer Frp-velgere hvis han tror de er som Trump-velgere, sier han.

Les også: Trump bekrefter at han trekker USA fra Parisavtalen

Populært