Meny

Stadig færre barn adopteres til Norge

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2016 ble det gjennomført 349 adopsjoner her i landet. Det er det laveste nivået siden 1960-årene da adopsjonsstatistikken ble laget første gang.

Det er antallet utenlandsadopterte som først og fremst har gått kraftig ned. Fra toppen på nærmere 800 utenlandsadopsjoner i 2002 sank antall slike adopsjoner til kun 126 i fjor, viser tallene Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram torsdag.

Antall stebarnsadopsjoner har de siste sju årene holdt seg stabilt på mellom 150 og 180 adopsjoner. I 2016 ble det gjennomført 150 stebarnsadopsjoner i Norge, dette ti færre enn året før. I tillegg ble 61 fosterbarn adoptert i 2016.

(©NTB)

Populært