Svensk advarsel mot at USA dropper Parisavtalen 

FN-ambassadør Olof Skoog i midten, med Sveriges utenriksminister Margot Wallström til venstre for seg. Foto: Pontus Lundahl/ TT / NTB scanpix
FN-ambassadør Olof Skoog i midten, med Sveriges utenriksminister Margot Wallström til venstre for seg. Foto: Pontus Lundahl/ TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges FN-ambassadør Olof Skoog sier at det vil skuffe hele verden om USA trekker seg fra klimaavtalen fra Paris, og at det vil skade USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverige sitter for tiden i FNs sikkerhetsråd for en toårsperiode, og Skoog uttalte seg onsdag om at USA kan komme til å trekke seg fra Parisavtalen. I tillegg til å si at en amerikansk uttrekking vil være en skuffelse for resten av verden, sa han at et slikt trekk vil skade amerikanske interesser generelt og være stikk i strid med oppfordringer fra svært vennligsinnede europeiske land.

– Å trekke seg fra avtalen vil kunne ødelegge for USAs ambisjoner i andre multinasjonale forhandlinger og for arbeidet deres i FN, sier Skoog.

President Donald Trump har sagt at han vil fatte en beslutning om Parisavtalen i løpet av få dager, men flere amerikanske medier viser onsdag til kilder i Det hvite hus og melder at Trump alt har besluttet å trekke USA fra klimaavtalen.

Under søndagens G7-møte på Sicilia nektet Trump som eneste statsleder å slutte opp om Parisavtalen, som han i valgkampen truet med å gå ut av.