Dødstallene på Sri Lanka har passert 200

Dødstallene etter den uvanlig kraftig monsunen på Sri Lanka fortsetter å stige. Onsdag opplyser myndighetene at over 200 mennesker har mistet livet, mens 96 fortsatt er savnet. Foto: Sri Lankas flyvåpen / AP / NTB scanpix
Dødstallene etter den uvanlig kraftig monsunen på Sri Lanka fortsetter å stige. Onsdag opplyser myndighetene at over 200 mennesker har mistet livet, mens 96 fortsatt er savnet. Foto: Sri Lankas flyvåpen / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på døde i jordskred og flom etter monsunregnet på Sri Lanka i helgen har passert 200, opplyser myndigheten i landet. 96 personer er fortsatt savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere tusen soldater bidrar i hjelpearbeidet etter flommen på Sri Lanka. Den verste monsunen på 14 år i landet har ført til store oversvømmelser og til jord- og leirskred flere steder.

De enorme vannmassene har tvunget over en halv million mennesker til å forlate hjemmene sine, og minst 5.500 hus er ødelagt i ekstremværet.

Sri Lanka har satt inn 1.800 soldater og 1.100 personer fra marinen i hjelpearbeidet. De bidrar blant annet i evakuering fra flomområder og skiping av mat og andre basisvarer. I tillegg har landets paramilitære sivilforsvarsstyrke mobilisert rundt 2.000 personer, mens politiet har sendt sin elitestyrke for å hjelpe.

Også fra utlandet strømmer hjelpen inn. Norge bidrar med 10 millioner kroner til hjelpeinnsatsen som kanaliseres gjennom FN og organisasjoner som allerede jobber i de rammede områdene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg har land som India, Kina, Australia og Pakistan bidratt med bistand. India har allerede sendt tre skip med bistandsarbeidere og materialer. Australia gir gummibåter og påhengsmotorer som skal kunne brukes i søket etter de savnede. Til distriktene som fortsatt har tilgang på rent drikkevann, er det sendt matforsyninger og annen nødhjelp.