Tysk «ellers takk» til valghjelp fra USA

Tysklands statsminister Angela Merkel i prat med president Donald Trump under G7-møtet i Taormina i Italia i forrige uke. I bakgrunnen EUs president Donald Tusk og Canadas statsminister Justin Trudeau. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel i prat med president Donald Trump under G7-møtet i Taormina i Italia i forrige uke. I bakgrunnen EUs president Donald Tusk og Canadas statsminister Justin Trudeau. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk etterretningsledelse har sagt til sine amerikanske motparter at de ikke trenger hjelp til å overvåking og sikkerhet rundt det tyske valget til høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder NBC News , som tirsdag har snakket med en ansatt i USAs etterretningsledelse. Han kan ikke stå fram med navn, siden han ikke har klarering for å uttale seg offentlig, men hevder å ha vært en del av kommunikasjonen mellom de to landenes etterretning.

Han opplyser at tyskerne har gjort det helt klart at de ikke vil ha innblanding fra USA på noen som helst måte.

– De sendte en klar melding: «Vi har kontroll på dette. Vi trenger ikke deres hjelp», sier kilden til NBC News.

Tyskland skal ha understreket at de har et robust nettverk for antihacking og innsamling av data, i tillegg til at tilliten til Trump-administrasjonen ikke er spesielt god, særlig ikke når det kommer til valgsikkerhet.

Det tysk-amerikanske forholdet har kjølnet betraktelig den siste tiden, med ordkrig på høyt politisk nivå. Tysklands statsminister Angela Merkel har blant annet sagt at tiden da vi fullt og helt kunne stole på andre, til en viss grad er forbi.