Gullfeiring for Caroline Graham Hansen først i september

Caroline Graham Hansen og hennes lagvenninner i Wolfsburg må utsette feiringen av serie- og cupdobbelen til september. Årsaken er at klubbens herrelag risikerer å rykke ned. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Caroline Graham Hansen og hennes lagvenninner i Wolfsburg må utsette feiringen av serie- og cupdobbelen til september. Årsaken er at klubbens herrelag risikerer å rykke ned. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg vant både serie og cup i Tyskland, men den tradisjonsrike gullfeiringen må vente helt til september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken er at klubbens herrelag mandag kan rykke ned til 2. Bundesliga, og i den situasjonen skal man ikke vise glede.

– Det er stående tradisjon at kvinnelaget inviteres til rådhuset av borgermesteren og feirer suksessesongen med tilhengerne. Men nå er alle i klubben opptatt av mennenes kvalifisering, og derfor kommer kvinnenes feiring til å avvikles i begynnelsen av neste sesong, sier klubbdirektør Tim Schumacher ifølge Deutsche Welle.

Avisen Süddeutsche Zeitung formulerer situasjonen i bilbyen slik:

– Wolfsburg er lammet. En hel by er i unntakstilstand, produksjonen i fabrikkene ligger nede, 125.000 personer sitter stille og biter negler i sine hjem med engstelige hjerter. Slik er det iallfall om vi skal tro klubben: Fordi Wolfsburg herrelag kjemper for å overleve, er all glede forbudt.

Kvinnelaget sikret seriegullet for en drøy uke siden og slo Sand 2-0 i lørdagens cupfinale.

Mennene slo Eintracht Frankfurt 1-0 i første kvalifiseringskamp takket være en feildømt straffe. Returkampen på bortebane spilles mandag kveld.