Barnehageansatt siktet for overgrep mot to barn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet på Romerike har utvidet siktelsen mot en barnehageansatt mann til å omfatte seksuelt overgrep mot to barn samt besittelse av overgrepsmateriale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har etterforsket saken siden begynnelsen av mai. I forbindelse med gjennomgang av beslag fra den siktede, ble det avdekket at han skal ha vært i besittelse av overgrepsmateriale

Mannen ble pågrepet onsdag 24. mai og varetektsfengslet fredag 26. mai i inntil fire uker. Han har erkjent deler av siktelsen.

Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha forgrepet seg på to av barna i barnehagen der han arbeidet.

Etterforskningen har pågått i underkant av fire uker.

Politiet mottok anmeldelsen fra kommunen i begynnelsen av mai. Mannen ble pågrepet, men politiet fant den gang ikke grunnlag for å fremstille ham for varetektsfengsling.

– Vi har foretatt en rekke avhør av både voksne og barn, og vi fortsetter med nye avhør av sentrale vitner i saken. Vi prioriterer gjennomgang av beslaget for å få oversikt over omfanget av overgrepsmaterialet. Vi vil også søke å avklare en identifisering av barna på bildene og filmene, sier politiadvokat Kristine Kiær.

Barnehagen har suspendert den ansatte, som ikke er kjent for politiet fra før.

– Min klient er avvisende til at noe har skjedd, sa siktedes forsvarer, advokat Dag Svensson, til Romerikes Blad tidligere denne måneden.