Barnehageansatt siktet for overgrep mot to barn

Politiet på Romerike har utvidet siktelsen mot en barnehageansatt mann til å omfatte seksuelt overgrep mot to barn samt besittelse av overgrepsmateriale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har etterforsket saken siden begynnelsen av mai. I forbindelse med gjennomgang av beslag fra den siktede, ble det avdekket at han skal ha vært i besittelse av overgrepsmateriale

Mannen ble pågrepet onsdag 24. mai og varetektsfengslet fredag 26. mai i inntil fire uker. Han har erkjent deler av siktelsen.

Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha forgrepet seg på to av barna i barnehagen der han arbeidet.

Etterforskningen har pågått i underkant av fire uker.

Politiet mottok anmeldelsen fra kommunen i begynnelsen av mai. Mannen ble pågrepet, men politiet fant den gang ikke grunnlag for å fremstille ham for varetektsfengsling.

– Vi har foretatt en rekke avhør av både voksne og barn, og vi fortsetter med nye avhør av sentrale vitner i saken. Vi prioriterer gjennomgang av beslaget for å få oversikt over omfanget av overgrepsmaterialet. Vi vil også søke å avklare en identifisering av barna på bildene og filmene, sier politiadvokat Kristine Kiær.

Barnehagen har suspendert den ansatte, som ikke er kjent for politiet fra før.

– Min klient er avvisende til at noe har skjedd, sa siktedes forsvarer, advokat Dag Svensson, til Romerikes Blad tidligere denne måneden.

Personvernpolicy