Nå starter hoppjentenes jakt på OL-tur

Får Maren Lundby selskap av Anniken Mork (t.v.) og Silje Opseth (t.h.) i OL i Sør-Korea. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Får Maren Lundby selskap av Anniken Mork (t.v.) og Silje Opseth (t.h.) i OL i Sør-Korea. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Silje Opseth (18) og Anniken Mork (26) håper å bli med Maren Lundby til OL i Sør-Korea. Nå starter jakten på Pyeongchang-tur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har akkurat startet sommersesongen med to økter på plass, og jeg har tro på at dette blir en bra sesong, sier Opseth til NTB.

– Denne uken har vi samling i Østerrike, og det skal bli veldig godt å komme i gang med testing av utstyr og mye hopping, sier 18-åringen som representerer Holeværingen.

Hun må sikre kvoteplass for å få oppfylt OL-drømmen til vinteren.

– Jeg vet at resultatene mine fra Sommer Grand Prix senere i sommer kan være avgjørende for om det blir noe OL på meg eller ikke, sier Opseth.

Tidlig i form

Sammen med Mork kjemper hun for å sikre Norge flere plasser i jentehoppingen under Pyeongchang-OL. Kun Maren Lundby er bankers.

– Både helse og form er bra. Vi har akkurat startet hoppingen i plastbakker for sommeren. Jeg har aldri hoppet så bra så tidlig i sommersesongen som jeg gjør nå, stråler Mork overfor NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Så jeg har troen på at jeg med godt og målrettet treningsarbeid kan ha et spennende år foran meg, sier Ready-hopperen lurt.

Sommermodus

Det store norske medaljehåpet blir Maren Lundby. Hun ble nummer fire i VM i Lahti i vinter. Da ledet hun etter 1. omgang. Den missen håper hun naturligvis å unngå i Sør-Korea.

– Jeg er frisk og rask, og har fått trent bra gjennom våren. Jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang med sommersesongen først og fremst. Det er tross alt bare litt over 250 dager til OL, sier Kolbukameratene-hopperen.

Hoppjentene går sin største sesong noensinne i møte. 2017/18 starter med et smell i Lillehammer med trippelkonkurranse i desember. Der skal det kåres sammenlagtvinner i en slags Mini-Raw Air.

Etter OL i februar, venter verdenscupavslutningen i Holmenkollen.