Macron: – Håndtrykket med Trump var sannhetens øyeblikk

USAs president Donald Trump (t.v.) og Frankrikes president Emmanuel Macron gir hverandre hånden foran pressen. Andre bilder avslører at Trump forsøkte å slippe Macrons hånd lenge før franskmannen var villig til å la ham slippe. Foto: Evan Vucci)
USAs president Donald Trump (t.v.) og Frankrikes president Emmanuel Macron gir hverandre hånden foran pressen. Andre bilder avslører at Trump forsøkte å slippe Macrons hånd lenge før franskmannen var villig til å la ham slippe. Foto: Evan Vucci) Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president Emmanuel Macron sier at det faste håndtrykket han ga Donald Trump sist torsdag, var et signal om at Trump ikke bør vente seg innrømmelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det håndtrykket var ikke uskyldig, det var ikke et alfa-politisk spill, men et sannhetens øyeblikk, sier Macron til Journal du Dimanche.

– Det var viktig å vise at det ikke kommer noen små innrømmelser, selv ikke symbolske, men det er også viktig å ikke gjøre for mye ut av det, sier Macron i intervjuet.

Les også: Stoltenberg: Trumps stil er uvant

Macron får toppkarakter av fransk presse etter sin debut på den internasjonale scenen som president, ifølge france24.com , som gir presidenten karakteren A+.

Senere på dagen brukte Macron, en ivrig EU-tilhenger, igjen anledningen til å understreke hvor han står politisk. Da han gikk mot de andre lederne på NATO-toppmøtet, igjen med pressen til stede, så han først ut til å gå mot Trump, som gjorde seg klar til å hilse ved å rekke fram hånden. Men i siste øyeblikk endret Macron retning og hilste i stedet på Tysklands statsminister Angela Merkel, mens Trumps hånd ble hengende i løse luften.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Deretter hilste han på Belgias statsminister Charles Michel og NATO-sjef Jens Stoltenberg, før turen kom til Trump. Da så den amerikanske presidenten ut til å ville ta igjen. Han dro Macrons hånd mot seg, mens Macron dro tilbake mens han klappet Trump på armen på en tilsynelatende patroniserende måte.

Trump har tidligere gitt uttrykk for at han ikke er særlig glad i håndtrykk.

Les også: Nå ler russerne av Trump