Totti får ikke starte i avskjedskampen

Francesco Totti tar en selfie foran Roma-tilhengerne etter å ha scoret i et byderby mot Lazio i 2015. Søndag må klubblegenden starte på benken i sin avskjedskamp. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix
Francesco Totti tar en selfie foran Roma-tilhengerne etter å ha scoret i et byderby mot Lazio i 2015. Søndag må klubblegenden starte på benken i sin avskjedskamp. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Francesco Totti avslutter søndag sin fantastiske karriere, og Olympiastadion fylles av Roma-fans som vil hylle 40-åringen. Men starte kampen får han ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Roma trues av Napoli i kampen om annenplassen i Serie A, og trener Luciano Spalletti sa lørdag at seier er viktigere enn å gi Totti avskjeden han ønsker og fortjener. Følgelig må Totti starte på benken mot Genoa.

– Den største trusselen vi står overfor er at vi lar oss distrahere av alt oppstyret. Hva slags fest blir det om vi ikke vinner? Vi må sette det først, sa Spalletti.

Han akter ikke å la Totti vansmekte på benken hele kampen.

– Han kommer til å spille en god del av kampen, den viktigste delen, sa han og duket for et bytte som vil få desibelnivået til å eksplodere på Stadio Olimpico.

Roma er poenget foran Napoli før siste serierunde avsluttes søndag. Avgir laget poeng, kan Napoli gå forbi med borteseier mot Sampdoria.

Totti har spilt for Roma hele sin 25 år lange karriere, og han er en av de mest elskede spillere i den eller noen annen klubbs historie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totti har spilt 784 kamper for klubben, 618 av dem i Serie A. Av hans 307 mål er 250 scoret i serien. Klubben har vunnet bare en serietittel med ham på laget, men kan søndag sikre sin niende annenplass siden det forrige seriegullet i 2001.

Det er viktig å holde Napoli bak seg. Annenplassen gir direkte adgang til mesterligaens gruppespill, mens treeren må spille kvalifisering.