– Nord-Korea testet nytt luftvernvåpen

En strålende fornøyd Kim Jong-un i et udatert bilde som skal være tatt mens han fulgte med på en prøveoppskyting. Han skal også ha vært svært tilfreds med et nytt luftvernvåpen som ble testet nylig, ifølge statlige medier. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB scanpix
En strålende fornøyd Kim Jong-un i et udatert bilde som skal være tatt mens han fulgte med på en prøveoppskyting. Han skal også ha vært svært tilfreds med et nytt luftvernvåpen som ble testet nylig, ifølge statlige medier. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Koreas leder skal ha overvært en test av et nytt luftvernvåpen og gitt ordre om at det skal masseproduseres og plasseres ut i hele landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meldingen om testen av det nye våpensystemet kommer fra det statlige nyhetsbyrået KCNA søndag, etter uker med rakettesting, tross omfattende internasjonale protester, melder Reuters.

– Kim Jong-un var vitne til testingen av et nytt luftvernvåpensystem organisert av Det nasjonale forvarsforskningsakademiet. Våpensystemet, hvis kapasitet er ettertrykkelig verifisert, bør masseproduseres og utplasseres i hele landet, slik at det fullstendig kan slå beina under fiendens ville drømmer om luftherredømme, skryt om at de er luftens herrer og har allmektige våpen, heter det i rapporten fra KCNA.

Nyhetsrapporten sier ikke nøyaktig hva slags våpen det er snakk om, men akademiet som omtales, er en svartelistet institusjon som antas å utvikle missiler og atomvåpen.

Kim hadde følge av sine militære rådgivere og tre menn som antas å ha ledende stillinger i landets missilprogram.