Messi herjet da Barcelona vant cupen

Lionel Messi herjet med Alavés-forsvaret i lørdagens cupfinale, som Barcelona vant 3-1. Foto: Francisco Seco, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lionel Messi viste seg fra sin beste side da Barcelona avsluttet en vanskelig sesong med 3-1-seier over Alavés i den spanske cupfinalen lørdag.

Erkerivalen Real Madrid stakk av med seriegullet og spiller om en uke mesterligafinale. Etter skuffelsene i serie og mesterliga fikk Barcelona en etterlengtet opptur på Vicente Calderón i hovedstaden.

Spillerne ville gi trener Luis Enrique en tittel i avskjedsgave, og som så ofte før var det Messi som tok ansvar. Han var i kjempeslag, scoret selv det første målet og la opp til de to andre.

Luis Enrique besluttet tidligere i sesongen å sette strek i sommer, og han går fra borde med ni titler på merittlista etter tre sesonger i jobben. Barcelona vant cupen for 29. gang, og for tredje år på rad.

Giftig trio

Luis Suárez var utestengt lørdag, og Paco Alcácer fikk dermed sjansen i angrepstrioen sammen med Messi og Neymar. De skulle score hvert sitt mål i finalen.

Det startet ikke bra, da Javier Mascherano måtte ut med hodeskade allerede etter ti minutter.

Alavés, som spilte sin første finale, holdt på å ta ledelsen da Ibai Gomez sendte i vei en avslutning som traff både stolpen og ryggen på keeper Jasper Cillessen før ballen trillet langs linja uten å krysse den.

Etter en halv time lærte Alavés hvordan det går når Messi får litt boltreplass. Han spilte vegg med Neymar og sendte Barcelona i ledelse med sitt femte cupmål for sesongen.

De som trodde finalen med det var punktert, tok feil. Tre minutter senere fikk Alavés frispark fra langt hold. 19-årige Theo Hernandez, som er på vei til Real Madrid, dundret ballen i mål til 1-1.

Herjet

Rett før sidebytte var det ingen bønn. Messi herjet og skapte ett mål for hver av sine rekkekamerater. Først fintet han seg vei og spilte André Gomes helt fri. Han serverte i sin tur Neymar, som lett gjorde 2-1.

På overtid i omgangen driblet Messi en rekke motspillere før han spilte Alcácer fri. Dermed sto det 3-1.

Messi skapte mye også etter pause, men flere mål ble det ikke.

Kampen ble den siste på Vicente Calderón. Atlético Madrids hjemmebane skal rives, og laget flytter inn på en ny arena.