Overtidsmål fullførte Celtics supersesong

Innbytter Tom Rogics scoring på overtid ga Celtic 2-1-seier over Aberdeen i den skotske cupfinalen i fotball og fullførte klubbens rekordsesong.

Celtic har hatt mye å feire denne sesongen og ble lørdag første skotske lag som har fullført en hel sesong uten tap i hjemlige turneringer. Her løfter kaptein Scott Brown serietrofeet. Foto: Craig Watson, AP / NTB scanpix
Celtic har hatt mye å feire denne sesongen og ble lørdag første skotske lag som har fullført en hel sesong uten tap i hjemlige turneringer. Her løfter kaptein Scott Brown serietrofeet. Foto: Craig Watson, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brendan Rodgers' lag vant både serie, ligacup og FA-cup og tapte ikke en eneste kamp mot skotsk motstand. Celtic er første skotske klubb som har gjennomført en hel sesong ubeseiret i hjemlige kamper.

– Det er en monumental prestasjon, sa Rodgers etter cupfinalen.

Rodgers er tredje manager som har ledet Celtic til hjemlig trippeltriumf, etter Jock Stein (1967 og 1969) og Martin O'Neill (2001). I 1967 vant laget for øvrig også serievinnercupen.

Lørdagens finaletriumf kom noen dager etter at Celtic feiret 50-årsjubileet for den bragden.

Vanskelig

Aberdeen gjordet det vanskelig for Celtic på Hampden Park og tok ledelsen ved Jonny Hayes allerede i det 9. minutt. Bare to minutter senere var storfavoritten à jour etter scoring av Stuart Armstrong, men flere mål lot vente på seg.

I annet overtidsminutt, da de fleste belaget seg på ekstraomganger, tok australske Rogic seg forbi to motspillere, scoret fra spiss vinkel og fullførte Celtics jubelsesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var en veldig vanskelig kamp, og selvsagt føles det spesielt at vi vant. Mine gratulasjoner til spillerne, sa Brendan Rodgers.

Mye verre

Annerledes var følelsene i Aberdeen-leiren.

– Det er alltid vanskelig når man taper en kamp på overtid, men det blir mange ganger verre når det skjer i en cupfinale, sa manager Derek McInnes.

Totalt spilte Celtic 47 kamper i serie, ligacup og cup uten å tape. Cuptittelen var den 37. i klubbens ærerike historie.

Før kampen ble det i øsende regnvær avholdt et minutts stillhet for ofrene for terrorbomben i Manchester tidligere i uken.