Boasson-støt ga seier i Sandnes

Edvald Boasson Hagen vant også lørdagens etappe i Tour des Fjords. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Edvald Boasson Hagen vant også lørdagens etappe i Tour des Fjords. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med et magadrag klinket Edvald Boasson Hagen til med nok en etappeseier i Tour des Fjords. Han er fem sekunder unna ledertrøya før alt skal avgjøres søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen satte inn et skikkelig støt på vei mot oppløpet i Sandnes sentrum. Han fosset forbi færøyske Torkil Veyhe, som hadde vært i brudd store deler av etappen.

Seieren ble til slutt av det overlegne slaget. Boasson Hagen slo Veyhe med ett sekund.

– Dette var deilig, men det var ikke mer enn akkurat. Laget hadde kontroll stort sett hele dagen. Det kjørte utrolig bra, og ingen andre ville hjelpe til. Jeg skjønte at jeg måtte ta et støt for å ta etappeseieren, sa Boasson Hagen til TV 2.

– Blir en hard fight

Dimension Data-rytteren er nummer to sammenlagt etter fire av fem etapper. Etter lørdagens seier er Boasson Hagen fem sekunder bak den belgiske lederen Dries Van Gestel.

– Det blir spennende og en hard fight, sa nordmannen på spørsmål om avslutningen av årets Tour des Fjords.

Det var bare August Jensen fra Coop-laget som klarte å henge med da Boasson Hagen rykket i den siste bakken i jakten på å ta igjen Veyhe. Jensen klarte ikke å holde følge med sin landsmann helt inn og var i mål som nummer sju.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jensen ligger på fjerdeplass sammenlagt. Han er 32 sekunder bak Van Gestel.

Boasson Hagen plukket tre viktige bonussekunder da han var raskest i den første innlagte spurten i Tananger etter drøyt 30 kilometer. I jakten på full pott slo han Lennard Kämna og Maximilian Walscheid klart.

Sammenlagtleder Dreis van Gestel prøvde seg også i spurten, men belgieren var sjanseløs.

Tappert

Etter underkant av fem mils sykling lyktes det for tre ryttere å etablere dagens brudd. På det meste fikk trioen en luke på sju minutter i det fine rogalandsværet, men begynte for alvor å tape tid raskt på vei mot rundene i Sandnes.

Torkil Veyhe prøvde tappert på et soloforsøk da han stakk fra bruddkameratene før siste runde. ColoQuick-rytteren fra Færøyene imponerte stort, men maktet ikke å holde unna.

Tour des Fjords avsluttes søndag med en 163 kilometer lang etappe mellom Hinna og Stavanger.