Libyske opprørsstyrker støttet Egypts bombing i Libya

En politimann holder vakt langs en vei ved Minya i Egypt. Foto: Amr Nabil / AP / NTB scanpix
En politimann holder vakt langs en vei ved Minya i Egypt. Foto: Amr Nabil / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Styrkene til den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar sier de støttet et egyptisk luftangrep i Libya i kjølvannet av et terrorangrep mot koptere i Egypt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi ga ingen detaljer om angrepet da han omtalte det i en TV-tale fredag. Senere opplyste statlig egyptisk TV at det egyptiske flyvåpenet hadde gått til angrep mot seks treningsleirer i nabolandet Libya. Leirer i byen Derna øst i landet er blant dem som er angrepet.

Styrkene til opprørsgeneralen Haftar, som leder det han selv omtaler som Libyas nasjonalhær (LNA), sier de deltok i angrepene i Derna, melder Reuters. Haftar er en av Egypts allierte og har forsøkt å ta kontroll over islamister og andre motstandere blant de mange fraksjonene som kjemper om makten i Libya. En lokal innbygger sier han hørte kraftige eksplosjoner og forteller at flere leirer som benyttes av en rivaliserende militant gruppe, ble truffet.

Det egyptiske luftangrepet kommer etter at minst 28 mennesker ble drept da maskerte personer skjøt mot en buss med koptisk kristne i Egypt fredag. Mange av ofrene skal være barn. Det mistenkes at ekstremistiske islamistgrupper står bak, opplyser egyptiske tjenestemenn.

Ifølge øyenvitner ble bussen angrepet av åtte til ti menn iført militære uniformer. Angrepet er det fjerde rettet mot Egypts kristne minoritet siden desember.