May korter ned G7-besøk

Theresa May deltar bare på den første dagen av G7-møtet på Sicilia. Før det skal hun til NATO, der hun vil be om økt innsats for å bekjempe terror. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
Theresa May deltar bare på den første dagen av G7-møtet på Sicilia. Før det skal hun til NATO, der hun vil be om økt innsats for å bekjempe terror. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter bombeangrepet i Manchester velger Storbritannias statsminister Theresa May å korte ned sin reise til G7-møtet på Sicilia denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

May deltar på møtets første dag fredag, der USAs president Donald Trump også skal være til stede. Hun står derimot over samtalene dagen etter.

– I lys av den pågående situasjonen her og at trusselnivået er «kritisk», planlegger statsministeren nå et kortere program ved G7-møtet og reiser trolig hjem fredag kveld, sier en høyt plassert tjenestemann.

Før hun reiser til Sicilia, skal May delta på NATO-toppmøtet i Brussel torsdag. Der vil hun be de andre lederne for forsvarsalliansen om å trappe opp innsatsen mot terror. Det er ventet at NATO vil slutte seg til den USA-ledede koalisjonen som kjemper mot ekstremistgruppen IS. Dette bekrefter en anonym NATO-kilde overfor NTB.

May sier hun er «takknemlig for den støtten og solidariteten alle våre NATO-alliert har vist» og sier bombeangrepet i Manchester viser at det internasjonale samfunnet må gjøre mer for å bekjempe terror.

– Et sterkt og samlet NATO er kjernen i sikkerheten for hvert enkelt av våre land. At vi svarer samlet på felles trusler er vårt sterkeste våpen, er det ventet at May vil si.