Demonstranter brøt seg inn i departement i Brasil

Demonstranter i den brasilianske hovedstaden Brasília onsdag. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix
Demonstranter i den brasilianske hovedstaden Brasília onsdag. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasilianere som krever president Michel Temers avgang, tok seg onsdag inn i landets landbruksdepartement. Soldater er satt inn for å gjenopprette ro og orden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En brann ble startet, og demonstrantene gjorde hærverk på bygningen, som var evakuert. Gruppen som brøt seg inn i departementet, deltok i en stor demonstrasjon mot Temer. Flere titusen mennesker marsjerte gjennom gatene i hovedstaden Brasília.

Demonstrantene protesterte også mot foreslåtte reformer av pensjonssystemet og arbeidsmarkedet. Brasilianske fagorganisasjoner mener reformene undergraver arbeidernes rettigheter, mens Temer mener de trengs for å få slutt på den økonomiske krisen i Brasil.

Presidenten beordret soldater til å forsvare flere regjeringsbygg og gjenopprette ro og orden.

– Føderale styrker er allerede på plass i utenriksdepartementet. Deretter kommer de til å sikre alle departementene, sa utenriksminister Raul Jungmann i en kort uttalelse på TV. Utplasseringen av soldater sendte en mental sjokkbølge gjennom hovedstaden, som allerede er rystet av voldelige demonstrasjoner og heftig debatt om korrupsjonsskandalen som kan felle presidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Temer er under hardt press etter offentliggjøringen av et lydopptak hvor presidenten tilsynelatende diskuterer utbetaling av bestikkelser til en fengslet politiker. Skandalen har utløst krav om at Temer enten stilles for riksrett eller går av. Temer hevder at opptaket er manipulert.

Også en rekke andre toppolitikere i Brasil er de siste årene blitt mistenkt eller tiltalt for korrupsjon. Flere store selskaper er også innblandet i det som kalles verdens største korrupsjonssak.