Britisk politi navngir antatt selvmordsbomber i Manchester

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Manchester bekrefter at den antatte gjerningsmannen bak terrorangrepet i Manchester er Salman Abedi (22). Politiet skal ha sikret seg overvåkingsbilder av gjerningsmannen i det han gikk inn i Manchester Arena.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Polititalsmann Ian Hopkins bekreftet identiteten til den mistenkte gjerningsmannen på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Hopkins understreket samtidig at den antatte gjerningsmannen ennå ikke er formelt identifisert av rettsmedisinere.

– Nå gjenstår det å få avklart om han handlet alene eller om han tilhørte et nettverk, sa Hopkins.

Politiet mener Abedi er mannen som utløse bomben som tok livet av 22 mennesker og skadet 59.

Har overvåkingsbilder

Politiet skal ha sikret seg overvåkingsbilder av den antatte gjerningsmannen idet han gikk inn i Manchester Arena like før bomben ble utløst.

Filmen skal vise at eksplosjonen ble utløst med hensikt og at gjerningsmannen skal ha oppbevart bomben i en bag, skriver The Guardian.

Bomben beskrives som hjemmelaget og primitiv, ifølge en uidentifisert kilde avisen har snakket med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjent av politiet

Ifølge CBS News er 22-åringen kjent av politiet fra før, men politiet har ikke bekreftet om Abedi er tilknyttet IS, som tidligere i dag tok på seg ansvaret for handlingen.

Bakgrunn: 22 drept i selvmordsangrep i Manchester

Ifølge britiske The Telegraph var Abedi yngst i en søskenflokk på fire, og foreldrene var flyktninger fra Gaddafi-regimet i Libya.

– Politiet og sikkerhetstjenesten tror de kjenner gjerningsmannens identitet, men de kan på nåværende tidspunkt ikke bekrefte navnet, sa statsminister Theresa May tidligere tirsdag.

Mannen som utløste bomben, var ifølge statsministeren den eneste angriperen, men politiet arbeider fortsatt med å undersøke om han var del av en større gruppe eller om han handlet alene. Å få fastslått dette vil ifølge statsministeren ta en del tid.

Les også: Minst 22 drept og 59 såret i terrorangrep i Manchester

Politiet: Selvmordsbomber sto bak angrepet i Manchester

– Det var en eksplosjon og deretter et ildblaff. Det lå kropper over alt

Dette vet vi:

* En selvmordsbomber detonerte mandag kveld en sprengladning ved Manchester Arena, der tenåringsidolet Ariana Grande akkurat var ferdig med sin konsert.

* Politiet mener gjerningsmannen er den 22 år gamle Salman Abedi, britisk statsborger av libysk opprinnelse. Det antas at gjerningsmannen ble drept, men han var tirsdag kveld fortsatt ikke formelt identifisert av rettsmedisinere.

* 22 mennesker er bekreftet døde, deriblant en åtte år gammel jente. Mange av de drepte er ennå ikke identifisert. 59 personer er såret, minst tolv av dem er barn under 16 år.

* En 23 år gammel mann ble pågrepet i forbindelse med saken tirsdag, men det er ikke kjent hva han er siktet for.

* Ekstremistgruppa IS hevder den står bak angrepet, men det har ikke britiske myndigheter villet bekrefte. Politiet og regjeringen sier imidlertid at angrepet var en terrorhandling.

* Angrepet er det dødeligste terrorangrepet i Storbritannia siden selvmordsbombere drepte 52 mennesker på tre T-banetog og én buss i London i juli 2005.

Kilde: Greater Manchester Police, Sky News