5.000 båtflyktninger på to døgn i Middelhavet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsmannskaper har i løpet av 48 timer plukket opp rundt 5.000 båtflyktninger på vei til Italia i Middelhavet. Tilstanden er kritisk for sju av dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 2.300 mennesker ble berget i internasjonalt farvann og brakt til Italia torsdag. Samme dag plukket den libyske kystvakten opp rundt 580 mennesker i libysk farvann. De ble returnert til det konfliktherjede landet.

I løpet av fredagen og lørdag morgen ble ytterligere 2.100 mennesker reddet opp fra 17 forskjellige båter, opplyser den italienske kystvakten. I tillegg til de sju personene som er brakt til sykehus, er en person bekreftet omkommet.

Den italienske kystvakten, et spansk skip fra EUs operasjon i Middelhavet, EUNAVFOR MED, to lasteskip og skip fra to tyske hjelpeorganisasjoner deltok i redningsoperasjonene i internasjonalt farvann.

Havområdet mellom Italia og Libya er et av verdens mest trafikkerte og farligste for migranter. De to landene har de siste månedene styrket samarbeidet for å hindre folk i å reise over Middelhavet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs høykommissær for flyktninger har anslått at av de mer enn 55.000 migrantene som har tatt seg til Europa så langt i år, har 83 prosent av dem kommet til Italia.

Det italienske innenriksdepartementet har registrert 46.000 nyankomne båtflyktninger så langt i år. Det er 35 prosent flere migrantankomster enn på samme tid i fjor. I rekordåret 2016 ankom hele 180.000 flyktninger og migranter Italia.

FN frykter at så mange som 1.344 personer har druknet på vei til Europa så langt i 2017.