Rakett skutt ned nær Saudi-Arabias hovedstad

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rakett avfyrt av opprørere i Jemen er skutt ned sørvest for Saudi-Arabias hovedstad Riyadh, kort tid før USAs president Donald Trump gjester byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luftforsvarssystemer har «avskåret en rakett som ble sendt opp av houthi-opprørere over et ubefolket område», opplyser den Saudi-ledede koalisjonen i en pressemelding. Raketten skal ha blitt skutt ned 180 kilometer sørvest for Riyadh.

Dette er det lengste en rakett fra opprørerne i Jemen har nådd siden de begynte gjengjeldelsesangrep mot Saudi-Arabia for to år siden. Opprørerne sender både kortdistanseraketter og ved sjeldne anledninger ballistiske raketter som kan gå lenger over grensen til nabolandet i sør. Angrepene kommer som regel i etterkant av koalisjonens luftangrep mot opprørere i Jemen.

En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014. Saudi-Arabia oppgir å ha gjennomført over 90.000 flyangrep mot mål i landet siden og anklages av menneskerettighetsorganisasjoner for krigsforbrytelser.