Meny

Treningsråkjør skal løfte Haukenes

Håvard Haukenes har startet 2017-sesongen meget godt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Håvard Haukenes har startet 2017-sesongen meget godt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kappgjenger Håvard Haukenes har presset kroppen hardere enn noen gang i jakten på VM-suksess i London i august.

27-åringen tok en oppsiktsvekkende sterk sjuendeplass på OL-femmila i kappgang i Rio i fjor sommer. Den prestasjonen beviste at bergenseren tilhører den ypperste verdenseliten. I innledningen på 2017 har han vist det nok en gang.

I slutten av april gikk han 50-kilometeren på sterke 3.43.40 under en konkurranse i slovakiske Dudince. Det var årsbeste i verden.

Bak det sterke resultatet ligger en treningsvinter der kroppen har fått uvanlig mye juling.

Økte treningsdoser

– Jeg har hatt en vinter med mye mengde, det meste jeg har gjort noen gang. Jeg begynte allerede i desember og januar i Australia, der jeg fikk lagt ned en vanvittig treningsdose. Helt unormalt mye, sier Haukenes til NTB.

– Hva vil det si rent konkret?

– I desember lå jeg på 800 kilometer, og deretter holdt jeg trykket oppe gjennom hele januar. Jeg lå nok på 200 kilometer i uken. Tidligere har det samme tallet 160–170 i samme periode, sier Haukenes.

– I tillegg har jeg lagt inn mye styrke og teknikktrening. Jeg har virkelig gjort jobben så langt, men nå må jeg bare fortsette, sier den ambisiøse 27-åringen.

Ser mot London

Sesongens store mål blir VM i London på sensommeren. Før det skal han gå en rekke konkurranser. Den første blir europacupstevnet i tsjekkiske Podebrady 21. mai.

– Det blir spennende å se hva jeg kan få til på 20-kilometeren der. Det neste blir en World Challenge-konkurranse 3. juni. Nå skal jeg bruke de to 20-kilometerne til å få mer fart i kroppen. Jo raskere jeg klarer å bli, jo fortere kan jeg gå på femmil, sier Haukenes.

Det er fortsatt den lengste distansen som er 27-åringen hovedfokus. Målet på lang sikt er OL-gull i Tokyo i 2020.

(©NTB)

Populært