Partene i Syria enige om nye samtaler

FNs Syria-utsending Staffan de Mistura (til høyre) og hans viseutsending, den egyptiske diplomaten Ramzy Ezzeldin Ramzy, under samtalene i Genéve torsdag. Foto: Salvatore Di Nolfi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
FNs Syria-utsending Staffan de Mistura (til høyre) og hans viseutsending, den egyptiske diplomaten Ramzy Ezzeldin Ramzy, under samtalene i Genéve torsdag. Foto: Salvatore Di Nolfi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
De stridende partene i Syria er enige om å opprette ekspertkomiteer for å diskutere «konstitusjonelle spørsmål», opplyser FN. 

Dette er de første konkrete resultatene fra denne ukens samtaler om å få slutt på konflikten Syria.

Representanter fra den syriske regjeringen og opprørsalliansen HNC er i Sveits for sjette runde av FN-støttede forhandlinger, og det har ikke vært tegn til fremgang. Men torsdag kunngjorde FNs Syria-utsending Staffan de Mistura det første konkrete steget: En rekke separate møter mellom regjeringen og HNC-delegasjonen som skal diskutere «juridiske og konstitusjonelle spørsmål som er relevante for Syria-samtalene».

Kunngjøringen ser ut til å være en utvannet versjon av et tidligere FN-forslag for en ny grunnlov.

Femte runde i FN-forhandlingene har fire ulike temaer: styresett, en ny grunnlov, valg og kampen mot terror. Torsdag sa imidlertid Syrias FN-ambassadør Bashar Jaafari at de ikke hadde diskutert noen av temaene ennå.

(©NTB)

Populært