Partene i Syria enige om nye samtaler

FNs Syria-utsending Staffan de Mistura (til høyre) og hans viseutsending, den egyptiske diplomaten Ramzy Ezzeldin Ramzy, under samtalene i Genéve torsdag. Foto: Salvatore Di Nolfi / AP / NTB scanpix
FNs Syria-utsending Staffan de Mistura (til høyre) og hans viseutsending, den egyptiske diplomaten Ramzy Ezzeldin Ramzy, under samtalene i Genéve torsdag. Foto: Salvatore Di Nolfi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De stridende partene i Syria er enige om å opprette ekspertkomiteer for å diskutere «konstitusjonelle spørsmål», opplyser FN. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de første konkrete resultatene fra denne ukens samtaler om å få slutt på konflikten Syria.

Representanter fra den syriske regjeringen og opprørsalliansen HNC er i Sveits for sjette runde av FN-støttede forhandlinger, og det har ikke vært tegn til fremgang. Men torsdag kunngjorde FNs Syria-utsending Staffan de Mistura det første konkrete steget: En rekke separate møter mellom regjeringen og HNC-delegasjonen som skal diskutere «juridiske og konstitusjonelle spørsmål som er relevante for Syria-samtalene».

Kunngjøringen ser ut til å være en utvannet versjon av et tidligere FN-forslag for en ny grunnlov.

Femte runde i FN-forhandlingene har fire ulike temaer: styresett, en ny grunnlov, valg og kampen mot terror. Torsdag sa imidlertid Syrias FN-ambassadør Bashar Jaafari at de ikke hadde diskutert noen av temaene ennå.