Fox News-grunnlegger død

Fox News-grunnlegger Roger Ailes er død, 77 år gammel. Under Ailes' ledelse ble den konservative nyhetskanalen USAs mest sette.

Bildet viser Ailes i New York i 2006. Foto: Jim Cooper / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bildet viser Ailes i New York i 2006. Foto: Jim Cooper / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er Fox News selv som torsdag melder at Ailes er død. Ifølge helsemyndighetene i Palm Beach County døde Ailes av en hjerneblødning som oppsto etter at han falt og slo hodet i sitt eget hjem.

Ailes grunnla Fox News sammen med Rupert Murdoch i 1996. Ailes var sjef for kanalen fram til han gikk av i fjor, i forbindelse med at flere kvinnelige ansatte anklaget ham for seksuell trakassering.

Under Ailes' ledelse ble Fox News, som er hjem til en rekke konservative kommentatorer, den meste sette nyhetskanalen i USA. Ailes jobbet også som rådgiver for tre amerikanske presidenter, republikanerne Richard Nixon, Ronald Reagan og George H.W. Bush.

– Med unntak av presidentene han jobbet for, kan det argumenteres for at han var den mest sentrale personen i opprettelsen av moderne konservatisme, skrev statsviteren David Greenberg ved universitetet Rutberg i et essay om Ailes i fjor.

(©NTB)

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden