Meny

Fox News-grunnlegger død

Bildet viser Ailes i New York i 2006. Foto: Jim Cooper / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Bildet viser Ailes i New York i 2006. Foto: Jim Cooper / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Fox News-grunnlegger Roger Ailes er død, 77 år gammel. Under Ailes' ledelse ble den konservative nyhetskanalen USAs mest sette.

Det er Fox News selv som torsdag melder at Ailes er død. Ifølge helsemyndighetene i Palm Beach County døde Ailes av en hjerneblødning som oppsto etter at han falt og slo hodet i sitt eget hjem.

Ailes grunnla Fox News sammen med Rupert Murdoch i 1996. Ailes var sjef for kanalen fram til han gikk av i fjor, i forbindelse med at flere kvinnelige ansatte anklaget ham for seksuell trakassering.

Under Ailes' ledelse ble Fox News, som er hjem til en rekke konservative kommentatorer, den meste sette nyhetskanalen i USA. Ailes jobbet også som rådgiver for tre amerikanske presidenter, republikanerne Richard Nixon, Ronald Reagan og George H.W. Bush.

– Med unntak av presidentene han jobbet for, kan det argumenteres for at han var den mest sentrale personen i opprettelsen av moderne konservatisme, skrev statsviteren David Greenberg ved universitetet Rutberg i et essay om Ailes i fjor.

(©NTB)

Populært