Temer avviser krav om å gå av som Brasils president

Føderalt politi forlater boligen til den brasilianske senatoren Aécio Neves i Rio de Janeiro torsdag. Politiet ransaket både boligen og kontoret til Neves, som etterforskes for korrupsjon. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB scanpix
Føderalt politi forlater boligen til den brasilianske senatoren Aécio Neves i Rio de Janeiro torsdag. Politiet ransaket både boligen og kontoret til Neves, som etterforskes for korrupsjon. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasils president Michel Temer slår fast at han ikke kommer til å gå av, til tross for anklager om at han godkjente bestikkelser til en korrupt politiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kommer ikke til å gå av. Jeg har ikke kjøpt stillheten til noen som helst, sa Temer i en kort melding på brasiliansk fjernsyn torsdag ettermiddag.

Avisen O Globo skrev denne uken at det foreligger lydopptak av Temer der han diskuterte bestikkelser. Formålet skal ha vært å hindre den fengslede tidligere lederen av underhuset, Eduardo Cunha, i å avsløre hemmeligheter om en massiv korrupsjonsskandale. Cunha ble i mars dømt til 15 års fengsel for korrupsjon.

Temer avviser alle anklager. Han har tatt til orde for rask etterforskning og har langet ut med kritikk mot dem som han mener på ulovlig vis gjorde lydopptaket.

Finansmarkedene i Brasil raste i kjølvannet av nyheten i O Globo. Da handelen startet torsdag, falt den brasilianske valutaen real med 5,5 prosent til 3,3 mot dollar. Hovedindeksen på børsen i São Paulo falt 8,8 prosent ved stengetid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Føderalt politi ransaket torsdag kontoret og boligen til senatoren Aécio Neves. Neves, som nesten vant presidentvalget i 2014 og som har planlagt å stille på nytt i 2018, er en nær alliert av Temer. Neves avviser å ha gjort noe galt.

Han etterforskes i flere korrupsjonssaker knyttet til den såkalte operasjon «Lava Jato» (bilvask), som involverer en rekke toppolitikere. I april ble det kjent at åtte av Temers statsråder etterforskes for korrupsjon.