Huddersfield én seier unna Premier League

Huddersfield-spillerne jubler idet seieren over Sheffield Wednesday sikres. Foto: Martin Rickett / AP / NTB scanpix
Huddersfield-spillerne jubler idet seieren over Sheffield Wednesday sikres. Foto: Martin Rickett / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Huddersfield slo Sheffield Wednesday på straffer etter 1-1 og skal møte Reading i den engelske mesterskapsseriens opprykksfinale på Wembley 29. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at Huddersfield bare er én kamp unna å ta seg inn i engelsk fotballs øverste divisjon for første gang på 45 år.

Etter 0-0 i første kamp på hjemmebane sto laget overfor en tøff returkamp i Sheffield onsdag. Det var også hjemmelaget Wednesday som tok føringen ved Steven Fletcher, men et selvmål av Tom Lees sikret ekstraomganger på Hillsborough.

De endte målløse, og dermed var det duket for straffesparkkonkurranse. Der ble Huddersfield-keeper Danny Ward helten da han reddet Sheffield Wednesdays to siste forsøk og sikret 4-3-seier.

Fra før har Newcastle og Brighton rykket opp til Premier League, mens Huddersfield og Reading gjør opp om den siste plassen i kampen som ofte omtales som den mest verdifulle i fotballverdenen.

For vinneren kan opprykksfinalen nemlig være verdt inntil 2,2 milliarder kroner (200 millioner pund) i inntekter.

Huddersfield vant ligaen i England tre år på rad fra 1924 til 1926. Laget har ikke spilt på toppnivå siden 1972 og vil dermed debutere i Premier League om det skulle bli opprykk.

Personvernpolicy