Arfan Bhatti pågrepet i Oslo

Arfan Bhatti under demonstrasjoner utenfor Stortinget i 2012, mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Arfan Bhatti under demonstrasjoner utenfor Stortinget i 2012, mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan. Foto: Heiko Junge / Scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arfan Bhatti er siktet for brudd på våpenloven. Han ble pågrepet tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sent på kvelden 16. mai ble islamisten Arfan Bhatti pågrepet av politiet i Oslo. Politiet i Oslo bekrefter at Bhatti er siktet for brudd på våpenloven.

– Det stemmer. Siktelsen ble utferdiget tirsdag. Dette er en helt alminnelig straffesak som etterforskes videre på vanlig måte, sier politiadvokat i seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt Anne Cathrine Ingulstad Aga til Nettavisen.

– Det er en påstand om at han for en stund siden skal ha overlevert noen våpen til andre personer. Han har nektet for dette, sier Bhattis forsvarer, John Christian Elden, til TV 2.

Avhør 17. mai

Elden er lite fornøyd med at hans klient nok en gang har havnet i politiets søkelys.

– Det skal visst nok være et eldre forhold for brudd på våpenloven. Det er samme påstand som arrestasjonene 16. mai 2012 og dagen før fredsprisen ble delt ut til Obama i 2009, sier Elden til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiinspektør Vegar Munthe Ommedal sier de har arbeid med saken over flere dager.

– Det er ingen sammenheng mellom disse tilfellene. Dette er en sak som er helt isolert fra den tidligere, som jeg ikke har noen særlig kjennskap til, sier Ommedal til TV 2.

– Nå er planen å avhøre Arfan Bhatti i løpet av dagen, så må vi se litt an hva som skjer videre. Vi har heller ikke tatt stilling til om han blir fremstilt for varetektsfengsling, sier påtaleansvarlig Vegar Munthe Ommedal til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordinær straffesak

Arfan Bhatti er straffedømt flere ganger, blant annet for trusler, utpressing og vold. Politiet bekreftet tirsdag pågripelsen overfor Dagbladet.

– Det er en ordinær straffesak. Jeg har ikke lyst til å si noe mer om selve grunnlaget og omstendighetene. Han er pågrepet i Oslo i kveld, sa Ommedal til avisen.

Han ville ikke si hvor i Oslo Bhatti ble pågrepet, men opplyste at det er flere involvert, og at saken er i en etterforskningsfase. Elden mener politiet begår lovbrudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er underrettet om at han er arrestert og at politiet ransaker hjemme hos ham og ulovlig har satt kone og barn på gata, sier Elden til samme avis.

Videre sier han at kona til Bhatti fikk tilbud umiddelbart om å bli kjørt dit hun måtte ønske, men at hun «nektet plent å sette seg inn i noen bil». Ved midnatt opplyste politiet at hun hadde blitt hentet av familie.

Dømt i januar

Bhatti ble i januar, etter flere rettsrunder, dømt til 14 dagers fengsel for vold mot sin kone. Høyesterett har avslått anke i saken.

I forbindelse med saken anklaget Bhatti politiet for bevisst å avstå fra å bruke bevis som taler i hans favør og anmeldte politiet for grov uforstand i tjenesten.