Tyskland til kvartfinale i straffedrama

Tyskland tok seg til kvartfinale i ishockey-VM på hjemmebane etter en dramatisk kamp mot Latvia tirsdag. Her er Felix Schütz i duell foran Latvias keeper Elvis Merzlikins. Foto: Monika Skolimowska, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med grunnspillets siste puckberøring sikret vertslandet Tyskland seg kvartfinaleplass i ishockey-VM etter et straffedrama mot Latvia.

Vinneren av oppgjøret mellom de to ville sikre fjerdeplass i gruppe A, og tross tysk 2-0-ledelse etter snaut to spilte perioder så det lenge ut til å bli Latvia.

Gunars Skvorcovs reduserte rett før slutt i 2. periode, mens Janis Sprukts og Andris Dzerins vendte til 3-2-ledelse for latvierne i siste periode. 33 sekunder før slutt utlignet Felix Schutz da tyskerne hadde tatt ut keeper og spilte seks mot fire mens Arturs Kulda satt utvist.

Etter en målløs forlengning ble det straffeslagkonkurranse. Der reddet keeperne de fire første skuddene, før Roberts Bukarts skjøt i stolpen med Latvias tredje forsøk. Da Frederik Tiffels scoret, brøt jubelen ut blant de 18.797 tilskuere i fullsatte Köln Arena.

Tyskland endte med sin 4-3-seier på 11 poeng, ett foran Latvia. Det holder til å spille kvartfinale torsdag mot Canada.

Canadierne var klar vinner av Norges gruppe og avsluttet tirsdag kveld med 5-2 over Finland, som endte på fjerdeplass og møter USA i kvartfinalen. I de to andre kvartfinalene spiller Russland mot Tsjekkia og Sveits mot Sverige.