Tromsø spolerte festen med seier på Lerkendal

Tromsø kunne juble for tre sterke poeng på Lerkendal tirsdag.
Tromsø kunne juble for tre sterke poeng på Lerkendal tirsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En strålende avslutning av Aron Sigurdarson sørget for at Tromsø påførte Rosenborg sesongen første tap i Eliteserien på selveste 16. mai. Kampen endte 2-1.

Kåre Ingebrigtsens RBK-mannskap hadde spilt ni kamper på rad uten tap i Eliteserien foran tirsdagens publikumsfest på Lerkendal. Onsdag går trønderne i borgertoget i Trondheim vel vitende om at rekken er brutt.

Hele seks av de åtte eliteserielagene som hadde hjemmekamp 16. mai gikk av banen med tap. Brann og Vålerenga var alene om å vinne for eget publikum.

Aron Sigurdarson gjorde Tromsøs seiersmål fem minutter før slutt.

– Dette føles veldig bra. Jeg er stolt av laget. Vi gjorde en fantastisk kamp, sa islendingen til Eurosport etter kampen.

– Dette var herlig. Jeg tapte mine to første 16. mai-kamper i Tromsø, så det skal bli godt å kjenne på følelsen av å gå i 17. mai-toget med en seier i bagasjen, sa lagkamerat Gjermund Åsen, som var nest sist på begge Tromsøs mål.

RBK-skuffelse

Det skiller nå kun to poeng fra Rosenborg ned til serietoer Odd etter at ni serieomganger er unnagjort i årets sesong.

– Det er aldri artig å tape, men vi må tåle å gjøre det vi også. Jeg synes vi var strålende i 30-35 minutter. Da burde vi scoret, men det gjorde vi ikke. Så scoret Tromsø, og da ble vi stresset, oppsummerte RBK-trener Ingebrigtsen.

RBK hadde vunnet bare seks av sine 13 siste 16. mai-kamper, og igjen fikk et feststemt hjemmepublikum se laget sitt havne i trøbbel.

Det begynte riktignok bra for Rosenborg. 20 minutter var spilt da Fredrik Midtsjø kombinerte fint med Matthías Vilhjálmsson inne i feltet. Sistnevnte lot ikke sjansen gå fra seg og prikkskjøt ballen i lengste hjørne bak Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm.

Ingebrigtsen utlignet

Scoringen kom på hjemmelagets tredje store sjanse i kampen. Allerede etter tre minutter ville Milan Jevtovic og RBK ha straffe da serberen fikk en dytt i feltet, men dommer Kai Erik Steen avviste hjemmelagets ønske.

Minuttet før ledermålet kunne Vilhjalmsson ha fikset ledelse etter strålende forarbeid av Nicklas Bendtner og nevnte Jevtovic. Avslutningen gikk imidlertid like til side for mål.

I stedet kom utligningen i motsatt ende av banen. To minutter før pause dukket 20 år gamle Mikael Ingebrigtsen opp foran mål og ekspederte ballen sikkert i mål etter et hardt og godt innlegg fra Gjermund Åsen.

Hjemmelagets passive forsvarsspill var på ingen måte tatt ut av læreboka i den situasjonen.

Innledningsvis i annen omgang kunne Bendtner gjort forarbeidet til en ny scoring, men lagkamerat Pål André Helland klarte ikke å utnytte danskens flotte innlegg.

Avslutning med smell

Rosenborg har vært sterk i avslutningen av flere kamper denne sesongen. Tirsdag gikk det imidlertid lenge mellom farlighetene på Lerkendal. RBK gjorde enkle feil, mens Tromsø sto kompakt defensivt og ryddet unna det som kom.

Fem minutter før full tid falt avgjørelsen. Gjermund Åsen slo sin annen målgivende pasning for dagen da Aron Sigurdarson flikket ballen opp i målet bak RBK-keeper André Hansen. Dermed gikk store deler av et fullsatt Lerkendal skuffet hjem.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen hadde til gode å tape mot Tromsø som trener i Eliteserien foran tirsdagens kamp. Ni oppgjør hadde endt med tre seirer og seks uavgjort, ifølge statistikk utarbeidet av Eurosport. Den gode statistikken er ikke lenger intakt.

Tromsø klatret til niendeplass på tabellen med de tre poengene i Trondheim.