Brann med festfotball dagen før dagen

Kristoffer Barmen scoret Branns første av fem mål mot Sandefjord på 16. mai.
Kristoffer Barmen scoret Branns første av fem mål mot Sandefjord på 16. mai. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brann leverte virkelig gladfotball i regnet da Sandefjord ble slått hele 5-0 på 16. mai. Fire av målene kom i 1. omgang.

En omgang med festfotball holder tydeligvis for Lars Arvid Nilsens gutter. Lørdag ble Molde slått 4-1 med god fotball i annen omgang, mot Sandefjord var det omvendt.

Brann i Bergen 16. mai er ingen ønskedrøm. På 2000-tallet har kun to lag reist hjem fra Bergen med tre poeng den dagen. Det er Bryne i 2001 og Bodø/Glimt i 2014. Lars Bohinens menn var ikke i nærheten av å skrive seg inn på den listen.

– Vi fikk en fantastisk start på kampen. Vi forventet en tålmodighetsprøve. Vi tenkte vi skulle starte der vi slapp mot Molde. Vi hadde som mål å holde nullen også i annen omgang og klarte det, sa Brann-trener Nilsen til NTB.

– Det var en dårlig 1. omgang. Vi henger ikke med i svingene, og dommeren blåser først i fløyta når han blåser av 1. omgang. Det var blytungt. Vi var ikke med i duellene og fulgte ikke det vi planla. Da vinner man ikke på Brann stadion, sa Lars Bohinen.

Gjestenes forsvar ble satt under press fra start, og bergenserne takket og bukket for den første gavepakken etter bare fem minutter.

Enkelt

Abdoulaye Seck la noe klønete ballen rett ut i feltet igjen rett i beina på Jakob Orlov. Svensken sendte den videre til en umarkert Kristoffer Barmen, som enkelt satte ballen i det åpne målet

Fredrik Haugen satte 2-0 før det var gått kvarteret. Igjen var det en gavepakke fra Bohinens menn som var foranledning. Gilli Rólantsson snappet opp en dårlig avklaring og fikk passet til Haugen, som fra god distanse skrudde ballen i mål med en markkryper.

– Det var en veldig bra 1. omgang av oss. Vi var effektive og kjørte skikkelig over dem. Det ble litt avslappet i annen omgang, men det er helt naturlig når vi leder 4-0 ved pause, sa Haugen til NTB.

– Vi er nok litt mer trygge og slipper oss litt mer løs offensivt. Samtidig har vi beholdt det trygge bakover. Det er gøy når det fungerer begge veier.

Blåkopi

3-0 kom fem minutter før sidebytte. Brann var giftig i nærmest alle sine angrep En kjapp ball ut på siden til snart 35 år gamle Daniel Braaten resulterte i innlegg fra kanten til Barmen. Han headet tilbake foran mål hvor Orlov var høyest og scoret med hodet.

Det hadde ikke gått mange sekundene før det sto 4-0. Angrepet var nesten en blåkopi. Det ble igjen satt fart på vingen ved Braaten, fulgt av et nytt innlegg og heading. Denne gangen var det Orlov som fant Rólantsson, som scoret med ballen rett i beina.

Brann-spillerne kan dermed gå med hevede hoder i borgertoget gjennom Bergens gater 17. mai.

Sandefjord la seg mye lavere etter hvilen, og linjemannen fikk etter hvert mye flaggtrening ettersom mange av Brann-løpene endte i offside.

Et par minutter ute i ekstratiden sto Brann-spillerne i kø for å score. Islendingen Vidar Jonsson fikk æren av å sette 5-0 i sin debutkamp i Eliteserien.

Brann har en god statistikk hjemme på 16. mai. Laget har på 2000-tallet vunnet ti av sine 15 kamper i Eliteserien dagen før 17. mai. Laget har spilt tre uavgjort og tapt bare to ganger.