Ruud-dobbel ødela Haugesund-statistikken

Odd scorer 1-0-målet i eliteseriekampen mot Haugesund tirsdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Odd scorer 1-0-målet i eliteseriekampen mot Haugesund tirsdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Espen Ruud scoret to ganger og gjorde slutt på Haugesunds gode hjemmestatistikk i Eliteserien tirsdag. Odd vant 2-0 på bortebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund hadde ikke tapt på eget gress i Eliteserien siden 31. juli i fjor. Ni strake hjemmekamper uten nederlag lød fasiten. På fotballens nasjonaldag røk imidlertid den gode statistikken.

Rogalendingene har også vært svært gjerrige på eget gress. To strake 0-0-kamper hadde det blitt før tirsdagens møte, og igjen la laget til Eirik Horneland seg lavt. Odd fikk likevel uttelling etter en liten halvtime.

Da rullet gjestene fra Skien opp et flott angrep på høyresiden, og avslutningen fra en offensiv Espen Ruud i lengste hjørne var både presis og god.

– Det var et godt oppbygget angrep av oss. Det var godt å se den gå inn, sa Ruud til Eurosport.

Ruud-perle

Ufortjent med Odd-ledelse var det ikke. Gjestene var det beste laget og eide store deler av de første 45 minuttene i Haugesund. Hjemmelaget kom riktignok bedre med etter scoringen og var svært nær utligning da Shuaibu Ibrahim satte Odd-keeper Viljar Myhra på en stor prøve. Sisteskansen avverget scoring med et tigersprang.

Odd måtte klare seg uten en skadd førstekeeper Sondre Rossbach tirsdag. Han ble erstattet av Myhra, som gjorde en meget god figur.

– Vi har en debutant bakerst som viste at vi har flere gode keepere. Det er en stor glede for både oss og Viljar, sa Odd-trener Fagermo.

Også Erik Huseklepp kunne utlignet før pause, men Odd-forsvarer Steffen Hagen blokkerte avslutningen fra den tidligere Brann-spilleren på mesterlig vis.

I stedet kom mål nummer to i motsatt ende av banen tidlig i annen omgang, og igjen var Espen Ruud målscorer. Høyrebacken fikk sjansen på frispark fra 25 meter og traff vakkert i lengste hjørne. Med til historien hører det at ballen var innom en Haugesund-forsvarer og skiftet en anelse retning.

Odd fortsatte seiersrekken

Odd kom til Haugesund med tre strake seirer i bagasjen og har for alvor fått fart på maskineriet denne sesongen. Med seier nummer fire er telemarkingene fortsatt serietoer og har heng på ligaleder Rosenborg.

– Første omgang var årsbeste av oss. Den var helt outstanding. Spillemessig var det helt strålende. I annen omgang ble det litt trykk mot oss i motvinden. Vi var ikke like bra da, men spilte meget godt i forsvar, sa Odd-trener Fagermo etter kampen.

– Alt i alt produserte vi flere målsjanser enn dem, men det ble ikke mål av det. Vi var veldig passive den første halvtimen, men deretter synes jeg vi var det beste laget, oppsummerte FKH-trener Horneland.

Odd har hatt vondt for å avgjøre 16. mai-kampene i egen favør de siste sesongene. Fem av de åtte siste oppgjørene på fotballens nasjonaldag hadde endt uavgjort foran møtet med Haugesund. Tirsdag ble det igjen jubel i skiensklubben.

Joakim Våge Nilsens gjensyn med Haugesund stadion ble samtidig ikke som midtbanespillerens hadde sett for seg. Odd-profilen måtte forlate banen med skade før 20 minutter var spilt.

Olivier Occean spilte sin 200. kamp for Odd tirsdag. Spissen måtte gå målløs av banen, og måtte nøye seg med et gult kort i jubileet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden