19-åring funnet død i Sverige – tre menn pågrepet

Politiet møter pressen og forteller om funnet. Følg direkte i vinduet over.
 
Svensk politi mener de har funnet den 19 år gamle kvinnen død. Hun ble meldt savnet av sine foreldre i helgen. Foto: Mats Andersson / TT / NTB scanpix

Tre menn i 20-årene er pågrepet etter at en 19-årig kvinne ble funnet død i en innsjø i Norrland i Sverige. De tre drapsmistenkte benekter anklagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av mennene er allerede mistenkt for å ha mishandlet 19 år gamle Tova Moberg, som etter en lengre leteaksjon, ble funnet død mandag kveld.

Ifølge statsadvokat Ulf Back har den døde kvinnen ytre tegn til vold på kroppen, og politiet mistenker at kvinnen ble drept.

Ifølge Back kan de tre drapsmistenkte mennene knyttes til Moberg, og det er sikret spor på gården politiet har gjennomsøkt.

De er siktet for bortføring, men er nå mistenkt for drap. Saken er nå overført til statsadvokaten i Gävle, der det skal tas stilling til om siktelsen mot de tre unge mennene skal utvides.

Mennene ble brakt inn til avhør natt til mandag etter at øyenvitner hadde observert dem i en båt på en innsjø sør for Hudiksvall i Hälsingland. De skal da ha oppført seg mistenkelig.

– Han avviser at han har noe med dette å gjøre, sier Jan Nyman, forsvareren til en av de mistenkte.

Moberg ble sist sett natt til søndag, og ble meldt savnet av sine foreldre.

Leteaksjonen var mandag kveld rettet mot innsjøen og en gård som ligger ved innsjøen, og sent på kvelden fant de den døde personen som nå er identifisert som Tova Moberg. 19-åringen har ifølge Aftonbladet en kobling til gården via en bekjent, som bor på adressen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden