Norge kan få flere internasjonale filmproduksjoner

Norge kan ta imot inntil fire produksjoner på størrelse med filmen «Snømannen» hvert år, ifølge en ny rapport. Her rigges det til filmopptak under innspillingen på Restaurant Schrøder i Oslo
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Norge kan ta imot inntil fire produksjoner på størrelse med filmen «Snømannen» hvert år, ifølge en ny rapport. Her rigges det til filmopptak under innspillingen på Restaurant Schrøder i Oslo Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge kan ta imot inntil fire produksjoner på størrelse med filmen «Snømannen» hvert år, ifølge en ny rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kunnskapen tar Norsk filminstitutt med seg når de skal prøve å lokke til seg produsenter under filmfestivalen i Cannes som arrangeres fra 17. til 28. mai, skriver Klassekampen.

Storfilmen «Snømannen» ble spilt inn i Oslo med Michael Fassbender i hovedrollen i fjor vinter. Filmen var den første produksjonen som fikk støtte fra regjeringens nye insentivordning for film.

I fjor tok filmen nesten hele potten på 45 millioner kroner. Rammen er økt til 56 millioner i år, men Norge har kapasitet til å ta imot flere filminnspillinger og bør gjøre pengepotten større, ifølge en ny rapport fra Olsberg SPI.

Den ble bestilt av Norsk filminstitutt og var klar tidligere i år, men ble nylig offentliggjort av det britiske konsulentselskapet. Ifølge rapporten kan norsk filmbransje håndtere fire produksjoner på størrelse med «Snømannen» i året.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordningen skal gjøre det attraktivt å spille inn film og tv-serier i Norge, ettersom produsenter kan få refundert inntil 25 prosent av kostnadene de har i forbindelse med innspilling.

Statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) i Kulturdepartementet sier at departementet synes insentivordningen har fått en veldig god start.

– Men ordningen er fortsatt relativt ny. Vi må videreutvikle ordningen over tid ut fra de erfaringene vi gjør oss underveis, skriver han i en epost til avisa.