Comey etter oppsigelsen: Kommer ikke til å bruke tid på avgjørelsen

- Jeg kommer ikke til å bruke tid på avgjørelsen eller hvordan den ble utført, og jeg håper dere heller ikke vil gjøre det, skriver den avsatte FBI-sjefen James Comey i avskjedsbrevet til venner og FBI-agenter. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
- Jeg kommer ikke til å bruke tid på avgjørelsen eller hvordan den ble utført, og jeg håper dere heller ikke vil gjøre det, skriver den avsatte FBI-sjefen James Comey i avskjedsbrevet til venner og FBI-agenter. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I et brev til venner og ansatte sier den avsatte FBI-direktøren James Comey at «det er avgjort, og jeg klarer meg», etter at han ble sparket av president Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har lenge ment at en president kan sparke en FBI-direktør av hvilken som helst grunn eller uten noen grunn i det hele tatt. Jeg kommer ikke til å bruke tid på avgjørelsen eller måten det ble gjort på, og jeg håper dere heller ikke vil gjøre det, skriver Comey i brevet, som er publisert av CNN.

– Det er avgjort, og jeg vil klare meg, selv om jeg kommer til å savne dere og oppdraget dypt.

Samtidig beskriver FBI-ansatte oppsigelsen som «et slag i magen». Flere fikk vite om oppsigelsen på samme måte som Comey selv: Fra nyhetsoppslag på TV og hastemeldinger som tikket inn på mobiltelefonene.

Bakgrunn: Trumps sinne kan ha utløst FBI-sparkingen

Agenter AP har snakket med, sier de er overrasket over at Comey ble sparket, og de er spent på hvem som kommer til å bli hans etterfølger. Mange så ham som en sterk og støttende leder, selv om noen mente at han noen ganger førte byrået i feil retning. Mange ønsket ikke at han skulle gå av, spesielt midt under etterforskningen av hvorvidt president Trumps valgkamp hadde forbindelser til Russlands innblanding i valget.

Les også: Trump-biograf: – Å intervjue Trump er i grunn ganske smertefullt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden