Unntakstilstand under flom i Montreal

Vannet fosser gjennom canadiske Montreal på tredje døgnet og forårsaker den verste flommen i byen på flere tiår. Det er erklært 48 timers unntakstilstand.

Hæren bygger opp demninger for å forsøke å holde vannmengdene unne i Montreal søndag. Foto: Graham Hughes / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
Hæren bygger opp demninger for å forsøke å holde vannmengdene unne i Montreal søndag. Foto: Graham Hughes / The Canadian Press / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De enorme mengdene regnvann har ifølge Reuters oversvømt flere tusen hjem i provinsen Quebec, og 221 personer er hittil blitt hjemløse i Montreal, som er største by i provinsen. 126 distrikter i Quebec defineres som del av flomsoner, melder CBC News.

Søndag ettermiddag ble det erklært unntakstilstand, noe som utløser ekstra midler til brannmannskaper, og den canadiske hæren har sendt inn 1.200 soldater for å avhjelpe flomsituasjonen.

Situasjonen skal evalueres tirsdag, men ifølge myndighetene vil det ta lengre tid enn det før situasjonen er tilbake til normalen.

Byens ordfører Denis Coderre har bedt innbyggerne etterkomme anmodninger om evakuering.

Miljøminister David Heurtel i Quebec beskriver regnmengdene som historisk.