Stabæk-seier glapp etter omdiskutert straffe

Ghayas Zahid utlignet for Vålerenga like før slutt i 1-1-kampen mot Stabæk. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga berget det ene poenget med Ghayas Zahids sene straffescoring i 1-1-kampen hjemme mot Stabæk. Gjestene var svært lite fornøyd med dommeren etterpå.

Stabæk var bare noen få minutter unna en sterk trepoenger i solskinnet på Ullevaal stadion. TV-bildene kunne tyde på at VIF fikk en noe billig straffe, men dommer Kai Erik Steen var fast bestemt på at Bård Finne ble felt av gjestenes keeper Mande Sayouba.

Zahid dunket straffesparket sikkert i garnet. Han sendte Sayouba feil vei.

– Jeg synes det var en virkelig dårlig avgjørelse av dommeren. Det var ikke straffespark, sa Sayouba til VG.

Målvakten fikk støtte fra lagkamerat Ohi Omoijuanfo. Han hevdet også at VIF-spillerne mente det ikke skulle vært straffe.

– Det så ikke ut som straffe fra der jeg sto. Det så ut som at Sayouba var rent på ballen. Vålerenga-spillerne sa også at det aldri var straffe. Når både vi og Vålerenga-spillerne mener det ikke er straffe, så er det ikke straffe.

Perle

Få minutter før straffescoringen hadde Finne en stor mulighet til å utligne for Vålerenga, men Stabæks sisteskanse tryllet fram en sterk beinparade.

Vålerenga startet blekt på eget gress, og det var ikke direkte ufortjent at Stabæk tok ledelsen rett før pause etter en perlescoring signert Tommy Brochmann. Dansken curlet ballen i nettmaskene via stolpen og i lengste kryss.

Gjestene var farlig gang på gang i første omgang. Hjemmelaget hadde vansker med å henge med, men virket å kvikne litt utover i første omgang.

I toppen

– Vi var passive de første 15-20 minuttene. Etter det synes jeg vi kommer bedre inn i det, og det er egentlig utrolig at vi ikke setter noen av kontringene. I stedet får vi en i trynet rett før pause. Og det er drepen, men vi gjør en bra annen omgang der vi kjører kampen. Vi fortjener ett poeng til slutt, sa Vålerenga-trener Ronny Deila til VG.

Kampens virkelige store sjanse falt da Moussa Njie sendte ballen i stolpen, men dessverre for Stabæk var det stang ut. Brochmann skjøt returballen over mål.

Stabæk står med 13 poeng så langt i sesongen. Det holder til en plass høyt oppe på tabellen. For Vålerenga er det bare blitt sju poeng på like mange kamper.