Fagforbundet vil ha to i LOs toppledelse

Fagforbundets leder Mette Nord sier det er tradisjon for at forbundet har to personer i LO-ledelsen. Nå er Kristin Sæther lansert som Fagforbundets kandidat nummer to, ved siden av Roger Haga Heimli. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Fagforbundets leder Mette Nord sier det er tradisjon for at forbundet har to personer i LO-ledelsen. Nå er Kristin Sæther lansert som Fagforbundets kandidat nummer to, ved siden av Roger Haga Heimli. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fagforbundets leder i Trondheim, Kristin Sæther, lanseres som fagorganisasjonens andre kandidat til toppledelsen i LO, dagen før LO-kongressen starter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sæther er nestleder i LO i Trondheim og stiller som motkandidat til René Rasmussen fra Musikernes Fellesorganisasjon (MFO), skriver Fagbladet.

Fagforbundet har allerede foreslått nestleder Roger Haga Heimli som nestleder i LO, og det regnes ifølge Fagbladet som sikkert at han får dette vervet.

– Det er tradisjon for at Fagforbundet har to personer i LOs ledelse. Kristin Sæther er en dyktig og erfaren tillitsvalgt, både på lokalt og regionalt nivå. Hun har vært i LO-systemet siden 1991, og har en yrkesbakgrunn som vil være viktig i LOs ledelse. Sæther har både tariff- og organisasjonsmessig kompetanse, i tillegg til det fagligpolitiske, sier Fagforbundets leder Mette Nord, i en pressemelding.

Den nye LO-ledelsen blir valgt på LO-kongressen torsdag 11. mai.

Personvernpolicy