Listhaug vil ha flere asylsøkere i lukkede mottak

Sylvi Listhaug på landsmøtet til Fremskrittspartiet på Gardermoen
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sylvi Listhaug på landsmøtet til Fremskrittspartiet på Gardermoen Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil utvide bruken av lukkede mottak dersom regjeringen får forsette etter valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Listhaug er fortsatt i mammaperm fra statsrådsjobben, men i forbindelse med Frps landsmøte forteller hun til ABC nyheter om sine planer for en eventuell ny regjeringsperiode.

– Vi ønsker å utvide bruken av lukkede mottak. Det er klart at når vi ikke vet hvem folk er når de kommer, så er det en stor risiko for Norge. Det kan være en måte å avsløre terrorister på, sier Listhaug.

I første omgang er det to grupper Listhaug i større grad ønsker å internere på lukkede mottak: Dem som ikke har avklart identiteten og dem som skal sendes ut etter avslag på asylsøknaden.

– Vi har bygd ut Trandum i flere omganger og satt ny rekord i retur. Den politikken skal vi fortsette med, sier Listhaug og viser med det til utvidelser på Politiets utlendingsinternat på Trandum i Akershus. Dette er Norges eneste lukkede forvaringssenter for utlendinger som skal uttransporteres fra landet.