Englands femte mesterligaplass i Uniteds hender

Manchester United kan ta seg til mesterligaen på to ulike måter. Én av dem åpner for et femte engelsk lag i den gjeve europacupturneringen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix
Manchester United kan ta seg til mesterligaen på to ulike måter. Én av dem åpner for et femte engelsk lag i den gjeve europacupturneringen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare ett utfall i den intense sesonginnspurten gir England fem plasser i neste års mesterliga i fotball. Slik fordeles de ulike europacupplassene:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United har hatt en tøff og skadeplaget sesong med mange kamper, men kan fortsatt sikre seg spill i Europas gjeveste fotballturnering på to måter. Enten ved å kapre en av de fire øverste plassene på Premier League-tabellen eller ved å vinne europaligaen, der laget nå er i semifinalen.

Fra forrige sesong ble det innført en ekstra gulrot i europaligaen ved at vinneren er sikret plass i neste års mesterliga. Dermed kan fem engelske lag havne i det beste selskap til høsten – slik det ble med de spanske lagene inneværende sesong.

Fem lag?

Skulle José Mourinhos menn klare både topp 4 i ligaen òg vinne europaligaen, blir det derimot kun fire engelske lag i neste sesongs mesterliga. Med andre ord må de andre lagene som drømmer om mesterligaspill komme seg inn blant de fire beste lagene i ligaen.

Kun United-triumf i den nest gjeveste europacupen kombinert med at laget ender på 5.-plass eller lavere vil gi fem engelske mesterligaplasser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvem går til europaligaen?

Antallet mesterligaplasser vil også ha en innvirkning på hvor mange lag England får sende til europaligaen neste sesong. Totalt får England sju plasser i europacupene, og det er allerede avklart hvilke lag som får dem: Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal og Everton.

England har i utgangspunktet tre plasser i europaligaen – én hver til 5.-plassen i ligaen, FA-cupvinneren og ligacupvinneren. Siden United vant ligacupen, mens Chelsea og Arsenal skal gjøre opp om FA-cuptittelen, er det utelukket at laget som havner på 8.-plass i serien tar seg ut i Europa.

Tett kamp

Slik tabellen ser ut nå er det langt på vei klart at Chelsea og Tottenham går til mesterligaen, mens Everton (7.) må ta til takke med en europaligaplass.

Dermed er det opp til Liverpool, City, United og Arsenal å gjøre opp om de to – eller tre – øvrige plassene som gir en sjanse i Fotball-Europas gjeveste selskap.

Allerede til helgen tar Arsenal imot United til en storkamp som kan bli svært avgjørende for begge lag.