Hertuginne Kate: Krever 14 millioner kroner for toppløsbilder

Hertuginne Kate og ektemannen prins William krever 14 millioner kroner i erstatning fra et fransk ukeblad som trykket papparazzi-bilder av en toppløs Kate. Foto: AP / NTB scanpix
Hertuginne Kate og ektemannen prins William krever 14 millioner kroner i erstatning fra et fransk ukeblad som trykket papparazzi-bilder av en toppløs Kate. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Chris Jackson / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det britiske kongehuset krever 14 millioner kroner i erstatning fra et fransk ukeblad som i 2012 trykket paparazzi-bilder av en toppløs hertuginne Kate.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er advokaten til prins William og hertuginne Kate som kommer med kravet på 1,5 millioner euro, tilsvarende 14 millioner kroner. Det er den samme erstatningssummen som fransk påtalemyndighet krevde tirsdag under rettssaken som for tiden pågår i en domstol i Nanterre.

Bildene av en toppløs Kate på ferie i Frankrike ble trykket i det franske ukebladet Closer og i avisen La Provence i 2012. Kort tid etter gikk det britiske hertugparet til erstatningssøksmål for krenkelse av privatlivets fred.

Closers sjefredaktør Laurence Pieau og administrerende direktør i bladgruppen Mondadori, Ernesto Mauri, er saksøkt. Det samme er to fotografer som mistenkes for å ha tatt bildene.

Les også: Vier 38 sider til toppløs Kate

Nakenbilder

Det franske ukebladet Closer brukte fem sider med toppløsbilder av hertuginnen i sin utgave fredag 14. september i 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
OPPSIKT: Hertuginne Kates pupper vakte stor oppsikt da det franske magasinet Closer valgte å publisere de. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
OPPSIKT: Hertuginne Kates pupper vakte stor oppsikt da det franske magasinet Closer valgte å publisere de. Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Offentliggjøringen av bildene var et slag for Buckingham Palace som på den tiden forsøkte å legge bak seg en annen skandale, nemlig bildene av en naken prins Harry.

– Deres kongelige høyheter er svært lei seg over å høre at et fransk ukeblad og en fotograf har invadert deres privatliv på en så grotesk og fullstendig utillatelig måte, sa en talsperson for kongehuset da bildene ble publisert.

Les også: Dansker viser bilder av toppløs Kate

Naken i Danmark

Også danske Se og Hør valgte i 2012 å vise hertuginnen toppløs.

– Det ligger i Se og Hørs DNA at vi skal underholde og tilfredsstille våre leseres nysgjerrighet, sa ukebladets sjefsredaktør Kim Henningsen.

Og la til:

– Derfor er det alltid relevant for oss når en hertuginne og kommende dronning av England er toppløs og enda frivillig viser bryster ut mot en offentlig vei, sier han.