Søk etter savnet båt i Finnmark avsluttet

Det er satt i gang et søk etter denne om lag 30 fot store trebåten som er meldt savnet mellom Øksfjord og hjemmehavnen Alta. Foto: Hovedredningssentralen / NTB scanpix
Det er satt i gang et søk etter denne om lag 30 fot store trebåten som er meldt savnet mellom Øksfjord og hjemmehavnen Alta. Foto: Hovedredningssentralen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedredningssentralen i Nord-Norge har avsluttet søket etter en båt med en mann om bord som er savnet i Finnmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har i samråd med Finnmark politidistrikt bestemt oss for å avslutte redningsaksjonen og søket, sier vakthavende redningsleder Kjell Johansen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

Mannen kjørte ut med en 30 fot stor trebåt fra Øksfjord lørdag og ble meldt savnet av familien i 11.30-tiden mandag. Store ressurser ble mobilisert, og redningsskøyter, kommersielle fartøy og militære fartøy har vært i sving også gjennom natten og fram til 18.30-tiden tirsdag.

– Etter to døgn har vi finkjemmet området uten å finne den savnede eller fartøyet. I søket ble det funnet en treluke og en stol, som vi mistenker stammer fra båten. Disse vil bli analysert. Samtidig fortsetter politiet søket en stund framover, opplyser redningslederen.

Tirsdag deltok en lettbåt fra kystvaktfartøyet Fram og to redningskøyter i letingen. I tillegg bisto et overvåkingsfly fra Kystverket i søket i områdene mellom Øksfjord og Alta, i Vargsundet og Stjernsundet og nord av Stjernøya og ut i Sørøysundet.