Thomas lar seg ikke stoppe

Selv med en utslått tann, og i sorg over sin døde søster, greide Isaiah Thomas å løfte Boston Celtics til seier over Washington Wizards i NBA-sluttspillet. Foto: Michael Dwyer, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Isaiah Thomas lot seg ikke å stoppe av sorg eller smerte. Han førte Boston Celtics til seier over Washington Wizards i første kvartfinale i NBA-sluttspillet.

Dagen etter at han leste minneord i sin lillesøster Chynas begravelse i Tacoma måtte Thomas se gjestene fra hovedstaden score kampens 16 første poeng, før en albue fra Otto Porter slo ut en av fortennene hans i 1. periode.

Thomas plukket opp tannen fra parketten, bet de gjenværende tennene sammen og vendte kampen for Celtics med 33 poeng og ni assist.

– Jeg vet ikke hvordan han gjør det. Jeg skulle ønske jeg hadde hans karakterstyrke, sa Celtics-trener Brad Stevens.

– Alle bidro

– Det var en lagseier. Vi lå under med mye, men vi ga ikke opp. Vi senket ikke hodene. Fra første til siste spiller, alle bidro, og vi fikk seieren, sa Thomas etter 123-111-seieren.

Rett etter å ha hjulpet Celtics til seier i avgjørende kamp mot Chicago Bulls fredag fløy han til Tacoma for å delta i Chynas begravelse. Hun døde i en trafikkulykke nylig. Siden har Thomas spilt med "RIP Lil Sis" (hvil i fred, lillesøster) på skoene.

For søsteren

– Jeg gjør alt for søsteren min, og mer kan jeg ikke gjøre. Det å være på basketballbanen holder meg oppe, sa Thomas etter søndagens kamp.

Wizards ledet 16-0 etter snaut fire minutter og hadde 64-59-ledelse halvveis, men anført av Thomas kom hjemmelaget ubønnhørlig tilbake.

Jae Crowder scoret 24 poeng, mens Al Horford hadde 21 poeng, 10 assist og ni returer.

Kvartfinalen spilles i best av sju kamper.