Neuville vant tidelsstrid om seieren

Thierry Neuville vant Rally Argentina med fattige sju tidels sekund til gode på britiske Elfyn Evans. Foto: Nicolas Aguilera, AP / NTB scanpix
Thierry Neuville vant Rally Argentina med fattige sju tidels sekund til gode på britiske Elfyn Evans. Foto: Nicolas Aguilera, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det handlet om tideler da Thierry Neuville og Elfyn Evans kjempet om seieren i Rally Argentina søndag. Belgiske Neuville vant med 0,7 sekund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Evans ledet med hårfine seks tideler før rallyet ble avsluttet med en såkalt "power stage" på 16,3 kilometer, der det ble utdelt VM-bonuspoeng til de beste. Neuville slo waliseren med 1,3 sekund og vant dermed både avslutningsprøven og rallyet sammenlagt.

Det var belgierens annen seier på rad, etter at Hyundai-føreren seiret også på Korsika.

– Jeg ga alt på den siste prøven. Dekkene var ikke i særlig god stand fordi jeg hadde angrepet hele dagen, men vi kjørte alt de tålte, sa Neuville.

– Det er tøft å tapte med så liten margin. Det er vanskelig å svelge, men vi kommer sterkere tilbake, sa Evans.

Ott Tänäk fra Estland endte på tredjeplass, slått av vinneren med et halvt minutt. VM-leder Sebastian Ogier måtte nøye seg med fjerdeplass.

Mads Østberg holdt følge med de beste fartsmessig gjennom nesten hele rallyet, men et uhell på den nest siste av lørdagens prøver kostet ham dyrt og sendte ham ned til 9.-plass til slutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Felt av stein

Nordmannen ristet av seg en del andre problemer, men ble felt av en stein i veikanten i en sving på 14. fartsprøve. Den slo av høyre bakhjul på Østbergs Ford Fiesta.

– Det var veldig skuffende, for vi var knapt utenfor veien, men vi traff en stein akkurat i grøftekanten. Dermed var det ikke mulig å kjøre videre, sa Østberg, som tapte et kvarter på uhellet.

Det var omtrent like mye som han var bak da sluttstrek ble satt etter rallyets 18. fartsprøve søndag.

Uten poeng

Allerede tidlig lørdag mistet Østberg bilens diffuser, som sørger for marktrykk. Uten den ble veigrepet dårligere, og han hadde falt fra 2.- til 4.-plass i en sekundstrid om pallplassene før bakhjulet ble slått av.

Østberg håpet å kjøre om bonuspoeng på rallyets avsluttende "power stage", men måtte nøye seg med 7.-plass på den prøven.

Sammenlagt leder fortsatt Ogier, som kjører for et privat Ford-lag etter at Volkswagen trakk seg fra rally-VM. Han er 16 poeng foran Jari-Matti Latvala og 18 foran Neuville.