– Sju sykehus ødelagt i Idlib i april

Sju sykehus og klinikker er blitt satt ut av drift som følge av luftangrep i Idlib i april, ifølge helsevesenet i den opprørskontrollerte provinsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I april er sykehus sør i provinsen blitt systematisk rammet, sier Abdel Hamid Dabbak, som har ansvar for sykehusene i Idlib i Syria, på en pressekonferanse søndag.

Han navnga sju helsesentre som er satt ut av drift som følge av luftangrep. Arbeidet for å få gjenåpnet sykehusene er i gang, men ifølge Dabbak fortsetter angrepene fra lufta.

Legen Monzer Khalil, som driver opprørernes helsevesen, sier situasjonen rammer sivile hardt.

– Situasjonen forverrer befolkningens lidelser. Og det er spesielt problematisk for babyer, fordi vi er i ferd med å gå tomme for kuvøser, sier han.

Massiv ødeleggelse

Ifølge Khalil er tre andre sykehus også blitt bombet og satt ut av drift i Idlibs naboprovins Hama.

Idlib kontrolleres av en mektig opprørsallianse som også omfatter al-Qaidas tidligere Syria-fløy. Provinsen er jevnlig under angrep fra både syriske og russiske kampfly.

AFPs korrespondent i området rapporterte torsdag om massiv ødeleggelse ved flere sykehus. Verdens helseorganisasjon WHO har fastslått at Syria er det farligste landet i verden å være helsearbeider i.

Flere hundre helsesentre er blitt ødelagt i løpet av den seks år lange syriske krigen, som har kostet over 320.000 mennesker livet.

Fødestue bombet

Redd Barna opplyste sist fredag at helsesentre i Syria er blitt angrepet minst tolv ganger i april. Blant annet rammet bombene en fødestue som driftes av organisasjonen i Dilib rammet av minst to luftangrep.

– Redd Barnas personell på stedet klarte å evakuere alle ned i kjelleren slik at verken pasienter eller helsepersonalet ble skadd, sier Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang i en pressemelding.

– Men det er aldri en unnskyldning for å bombe kvinner og barn på en fødestue. Hjelpearbeidere på bakken forteller om ni angrep på sykehus og klinikker bare de siste 72 timene, sa Wang fredag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært