Merkel ber Saudi-Arabia stoppe Jemen-bombing

Tysklands statsminister Angela Merkel ble tatt imot av Saudi-Arabias kong Salman (til høyre) i Jeddah søndag.  Foto: Saudi Press Agency via AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel ble tatt imot av Saudi-Arabias kong Salman (til høyre) i Jeddah søndag.  Foto: Saudi Press Agency via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands statsminister Angela Merkel oppfordrer til en slutt på de saudiarabiske luftangrepene mot Jemen. Hun møtte søndag Saudi-Arabias konge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Merkel møtte blant andre kong Salman bin Abdulaziz bin Saud under et dagsbesøk i den saudiarabiske kystbyen Jeddah. Besøket er et ledd i en diplomatisk runde før G20-møtet Merkel skal være vertskap for i juli.

– Vi tror ikke det finnes en militær løsning på denne konflikten, uttalte Merkel, og uttrykte sin støtte til de FN-ledede forsøkene på å finne diplomatiske løsninger på konflikten i Jemen.

De regjeringsvennlige styrkene i Jemen har i to år fått luftstøtte fra den saudiledede koalisjonen i krigen mot de lokale Houthi-opprørerne.

Saudi-Arabia har fått krass internasjonal kritikk for vilkårlig bombing av sivile i Jemen, noe som i desember fikk USA til å stanse leveransene av visse våpen til landet.

Utenriksminister Børge Brende (H) besøkte Saudi-Arabia i januar, og oppfordret da til å finne en fredelig en løsning på konflikten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saudi-Arabia oppgir å ha gjennomført over 90.000 flyangrep mot mål i landet siden mars 2015. Det mektige kongedømmet anklages av menneskerettighetsorganisasjoner for krigsforbrytelser i det fattige nabolandet.

Ifølge FN er over 10.000 mennesker drept og 40.000 såret siden konflikten brøt ut. Over 3 millioner er drevet på flukt, og FN og hjelpeorganisasjoner advarer om en massiv sultkatastrofe i landet.