Hoffenheim sikret mesterligasjanse

Benjamin Hübner ble matchvinner da Hoffenheim sikret mesterligasjanse med 1-0-seier over Eintracht Frankfurt søndag. Her er han i aksjon i en tidligere kamp. Foto: Michael Probst, AP / NTB scanpix
Benjamin Hübner ble matchvinner da Hoffenheim sikret mesterligasjanse med 1-0-seier over Eintracht Frankfurt søndag. Her er han i aksjon i en tidligere kamp. Foto: Michael Probst, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hoffenheim slo Eintracht Frankfurt 1-0 med Benjamin Hübners scoring i siste minutt og klatret til 3.-plass i Bundesliga fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig knuste laget Hertha Berlins siste håp om å sikre seg mesterligaspill neste sesong. Hoffenheim passerte Borussia Dortmund i kampen om 3.-plassen og kan ikke bli dårligere enn nummer fire.

I praksis var håpet for Rune A. Jarstein, Per Ciljan Skjelbred og de andre Hertha-spillerne ute etter lørdagens bortetap mot Werder Bremen, på grunn av Hoffenheims overlegne målforskjell.

Hoffenheim dominerte kampen mot et Frankfurt-lag som virket slitent etter sin semifinaleseier i cupen. Likevel lot målet vente på seg. Først i det 90. minutt stanget Hübner et hjørnespark i mål.

Viktig Augsburg-seier

Tidligere søndag scoret Halil Altintop to ganger da Augsburg vant hele 4-0 i det viktige bunnoppgjøret mot Hamburg.

Philipp Max og Raul Bobadilla scoret også for Augsburg, som klatret bort fra kvalifiseringsplassen og overlot den til Hamburg.

Sistnevnte er alene om å ha spilt på høyeste nivå i tysk fotball helt siden Bundesliga ble opprettet i 1963, men plassen i eliten er i fare nå. Det er bare fire poeng ned til Ingolstadt på direkte nedrykksplass med tre serierunder igjen å spille.

I fare

– Vi henger fortsatt med og kan greie oss, men vi må ta oss sammen, sa Hamburg-trener Markus Gisdol etter kampen.

Hamburg har måttet spille kvalifisering to av de tre siste sesongene, men har greid å slå treeren fra 2. Bundesliga begge ganger. I klubben frykter man at en tredje kvalifisering kan bli skjebnesvanger.

Augsburg klatret med sin seier forbi både Hamburg, Wolfsburg og Mainz, som alle har 33 poeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært