Betydelig snøskredfare i store deler av landet

Det er fortsatt mye snø i fjellet i store deler av landet Dette bildet ble tatt på Sognefjellet i midten av april. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Det er fortsatt mye snø i fjellet i store deler av landet Dette bildet ble tatt på Sognefjellet i midten av april. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Snøbyger i nord og solvarme i sør og vest fører til betydelig snøskredfare i fjellområder i store deler av landet 1. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Nord-Norge øker skredfaren med bygeaktivitet. Skredfaren vil øke utover dagen og være betydelig i de områdene bygene gir mest nedbør, ifølge snøskredvarslingen varsom.no.

Lenger sør er det derimot sol, klarvær og høyere temperaturer som fører til økt skredfare.

– Faren vil være størst når dagen er på det varmeste. Våte løssnø- og våte flakskred er mulig der sola får tak i bratte fjellsider. Skavlene er nå store i fjellet og vil svekkes i varmen. Unngå ferdsel i nærheten av og under disse når dagen er på det varmeste, heter det i varselet for blant annet Trollheimen og Romsdal.

Også i Jotunheimen vil soloppvarming og høye temperaturer øke sannsynligheten for naturlig utløste våte løssnøskred, særlig i bratte solvendte fjellsider.

Særlig for områdene Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Indre Sogn og Voss varsles det at middels store eller store naturlige utløste skred kan forekomme.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært