Aleesami scoret da Palermo vant

Keita Balde Diao ble tomålsscorer i Lazios 3-1-seier over Roma. Foto: Alessandro Di Meo, ANSA / AP / NTB scanpix
Keita Balde Diao ble tomålsscorer i Lazios 3-1-seier over Roma. Foto: Alessandro Di Meo, ANSA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Haitam Aleesami tegnet seg på scoringslisten da hans Palermo vant 2-0 hjemme mot Fiorentina i Serie A søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen fikk sjansen på venstre kant fra start og trygget seieren med sin 2-0-scoring på overtid.

Før det hadde Alessandro Diamanti gitt laget ledelsen etter 32 minutter. Seieren er Palermos fjerde denne sesongen, men laget er så å si klar for Serie B med fire gjenstående serierunder.

Laget ligger nest sist med 19 poeng og har ti poeng opp til Empoli på 17.-plass. Med tolv poeng igjen å spille for og med Crotone på 25 poeng mellom seg og Empoli skal det et aldri så lite mirakel til for at Aleesami kan spille Serie A-fotball for Palermo også neste sesong.

Fiorentina ligger på åttendeplass med 55 poeng.

Nevnte Crotone fikk med seg et viktig poeng i hjemmemøtet med Milan i en kamp som endte 1-1.

Marcello Trotta ga Crotone ledelsen etter åtte minutter, men Gabriel Paletta utlignet til 1-1 etter 50 minutter. Crotone på 18.-plass har fire poeng opp til Empoli på trygg grunn etter at Empoli tapte 1-3 hjemme mot Sassuolo.

Etterlengtet derbyseier

Lazio har i flere år slitt blytungt i derbykampene mot Roma i Serie A, men søndag kunne de lyseblå endelig juble for 3-1-seier. Det var Lazios første derbytriumf i ligaen siden november 2012. Siden gikk laget åtte Serie A-kamper uten å slå byrivalen.

Keita Balde Diao tok Lazio i føringen etter tolv minutters spill. Han trillet ballen mellom beina på Roma-backen Emerson.

Hjemmelaget kom à jour igjen da Daniele De Rossi var sikker fra straffemerket rett før pause. Dommeren slo i forkant ned på Wallaces felling av Kevin Strootman.

Annen omgang var bare fem minutter gammel da Dusan Basta tok Lazio tilbake i ledelsen. 32-åringen dempet ballen og skjøt den i nettmaskene via vertenes Federico Fazio.

Slukket

Roma presset på for å få utligningen som ville holdt liv i den pene derbyrekken, men det ga Lazio store rom å kontre i. Etter flere saftige kontringsforsøk satt den til slutt da Diao gjorde sin annen scoring for dagen i det 85. minutt.

På overtid fikk Romas høyreback Antonio Rüdiger direkte rødt kort for en stygg stempling på leggen til Lazio-innbytter Filip Djordjevic.

Tapet slukket mer eller mindre siste rest av serietoer Romas gullhåp. Det skiller ni poeng opp til Juventus med fire kamper igjen å spille.

Napoli vant

Lazio ligger på fjerdeplass og har ikke gitt opp håpet om å ta igjen Napoli som besitter den siste mesterligaplassen. Det skiller imidlertid sju poeng opp til Napoli etter at José Callejón sikret 1-0-seier mot Inter på San Siro søndag.

Spanjolen scoret kampens eneste mål to minutter før pause.

Ettersom Roma tapte, har Napoli kun ett poeng opp til tabelltoeren etter 34 serierunder.

Personvernpolicy